45th Parallel

© 45th Parallel (Lawrence Abu Hamdan, 2022)

45th Parallel

Lawrence Abu Hamdan is een onafhankelijk onderzoeker die zich richt op linguïstiek en geluid. Zijn werk werd eerder gebruikt bij het Britse asiel- en immigratietribunaal en als pleidooi voor het nut van organisaties als Amnesty International. In 45th Parallel wordt een monoloog opgevoerd in een gebouw dat op een grenslijn staat. Op een intelligente manier stelt Hamdan de absurditeit van grenzen, en de vaak hypocriete wetgeving errond, aan de kaak.

Op 25 november vindt het literair feest Het Betere Boek plaats in De Krook in Gent. Naast lezingen en interviews, staat ook deze kortfilm op het programma.

Read moreLees meer
KIJKWATCH

Intieme, emotionele en soms gewelddadige momenten van afscheid: mannen, vrouwen en kinderen verlaten hun huis voor een (onbekende) toekomst als migrant.

KIJKWATCH

Pierre is 25 jaar, heeft een beurs voor een prestigieuze Parijse school, en wordt ondergebracht bij Francine, die 75 is, fysiek beperkt en in een rolstoel zit. Samen  zijn ze getuige van het verloop van de Franse presidentsverkiezingen in de lente van 2017, verbijsterd en gedesoriënteerd kijken ze toe.

KIJKWATCH

Mexico, oktober 2011. Uit een mysterieuze droom wordt Cuco geboren, een transgender latex piraat en activist. Deze essayistische film volgt hen in hun queeste naar meer erkenning voor de queer gemeenschap.