L’Escale

© L’Escale (Collectif Faire-Part, 2022)

L’Escale

Op 27 mei 2019 landden Paul Shemisi en Nizar Saleh, de helft van het Belgisch-Congolese Collectif Faire-Part, op de luchthaven van Luanda in Angola. Ondanks een geplande connectie zal het duo pas twee dagen later opnieuw opstijgen richting Frankfurt. In de filmische brief L’escale doen Shemisi en Saleh hun verhaal over die akelige ‘stopover’. Lees hier meer over de film.

In samenwerking met het Brussels Art Film Festival vertoont KASKcinema een drieluik aan kortfilms van het collectief, met naast L’escale ook Speech For A Melting Statue en Faire-Part. In de aanwezigheid van Collectif Faire-Part.

Read moreLees meer
27.05.2022

De filmische brief L'escale, de nieuwste film van het Belgisch-Congolese collectief, werd recent bekroond op het kortfilmfestival van Oberhausen.

KIJKWATCH

Door een fictieve groep vluchtelingen door Europa te volgen, stelt de film de overproductie van beelden rond echte tragedies en doden ter discussie.

KIJKWATCH

Intieme, emotionele en soms gewelddadige momenten van afscheid: mannen, vrouwen en kinderen verlaten hun huis voor een (onbekende) toekomst als migrant.