Meltse Van Coillie

Meltse Van Coillie (België, 1992) heeft een achtergrond in het maken van documentaires. elephantfish, haar afstudeerfilm aan KASK School of Arts, werd vertoond op tal van internationale filmfestivals en ontving een Wildcard van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Dat resulteerde in een tweede kortfilm, Zonder Meer, die zijn internationale première beleefde op de Berlinale in 2021 en enkele internationale prijzen won, waaronder de Grand Prix op Encounters. Een jaar later volgde Nocturnus, opgenomen tijdens de poolnacht in Groenland. In dezelfde omgeving schrijft ze momenteel haar eerste speelfilm.

ARCHIEF 15.10.2022

In de duisternis van de poolnacht probeert een wetenschapper licht te werpen op een opmerkelijk fenomeen: een Arctisch dorp in winterslaap.

KIJKWATCH

Een schip drijft rond in het midden van een eindeloze zee. Vijf bemanningsleden zijn aan boord. Ze kampen allen met verveling – enkelen proberen die te overstemmen, anderen er aan te ontsnappen in een parallelle droomwereld.

ARCHIEF 02.12.2020

Een camping in volle zomer wordt opgeschrikt door de plotse verdwijning van een jongen van zes. We zien de gebeurtenissen door de ogen van de kleine Lucie en haar oudere broer Jeroom.

12.05.2019

Meltse Van Coillie over elephantfish

Meltse Van Coillie over het moedige maakproces van haar docufictie elephantfish, bekroond met een VAF Wildcard.