Kortfilm.be Selects

Kortfilm.be Selects

Brussels Short Film Festival 2024

© Natureza Humana (Monica Lima, 2023)

Uit de meer dan 250 korte films die van 24 april tot en met 4 mei tijdens het Brussels Short Film Festival te zien zijn, koos onze redactie er vijf voor het “best-of” programma Kortfilm.be Selects. Kom ze ontdekken op vrijdag 3 mei, om 17u in Flagey.

Op het programma staan vijf recente Europese kortfilms, waarvan twee van Belgische makelij: een mix van documentaire, animatie en fictie.

In de aanwezigheid van filmmaker Jethro Westraad. Inleiding en moderatie door Kortfilm.be-kernredacteur Florian Saerens. 

Tickets zijn enkel ter plaatse beschikbaar!

Brussels Short Film Festival

Programme

Programma

© Vivir en un mar bravo (Guillermo F. Florez, 2023)
Vivir en un mar bravo
Guillermo F. Florez, Spanje, 2023, 25’

Het leven van Carmen is altijd een Quichotachtige komedie geweest: na een burgeroorlog en het ambacht als non, bouwde ze een nieuw leven op en scheidde daarna van haar partner in een conservatieve samenleving. Ze heeft zich nooit echt aan de regels gehouden. Nu, op haar 86e, wil ze uit het leven stappen.

© 2720 (Basil Da Cunha, 2023)
2720
Basil Da Cunha, Portugal, Zwitserland, 2023, 24’

Jyzone is net vrij uit de gevangenis. Op de eerste werkdag van zijn nieuwe job riskeert hij te laat te komen. Samen met de bewoners schetst filmmaker Basil Da Cunha een poëtisch portret van de gewelddadige wijk Reboleira in Lissabon.

© Love, Your Neighbour (Jethro Westraad, 2023)
Love, Your Neighbour
Jethro Westraad, België, Zuid-Afrika, Hongarije, Portugal, 2023, 8’

Bij terugkeer naar zijn geboortestad Durban in Zuid-Afrika realiseert filmmaker Jethro Westraad hoe geïsoleerd zijn buren leven, gebarricadeerd achter hoge muren met prikkeldraad, beveiligingscamera's en waakhonden. Love, Your Neighbour laat zien hoe het leven in een streng beveiligde zeepbel racistische vooroordelen en angst voor de ander voedt.

© Conte sauvage (Aline Quertain, 2023)
Conte sauvage
Aline Quertain, België, Frankrijk, 2023, 15’

Tussen het hoge gras vindt een eenzame kat een vrolijk vogeltje. Deze twee wezens, die volgens de natuur niet samenhoren, voelen zich toch tot elkaar aangetrokken. Er ontstaat een relatie tussen vriendschap en wantrouwen.

© Natureza Humana (Monica Lima, 2023)
Natureza Humana
Monica Lima, Portugal, 2023, 25’

Na opnieuw een mislukte poging om zwanger te raken, beginnen de verlangens van een jong koppel uiteen te lopen. Pandemieën, klimaatverandering en de onzekerheden van het leven liggen op de loer. Wat betekent het om een ​​kind in een steeds complexere wereld groot te brengen? De seizoensveranderingen blijven hoe dan ook constant.