No Signal

Festivals
EntreVues - Festival du film de Belfort
2021
Les Rencontres du film documentaire de Mellionnec
2022
CREDITS
Scenario Script
Camera
Editor Montage
Sound Geluid
Production Productie
PRIJS €2,50
PRICE €2,50
BESCHIKBAARHEID
Wereldwijd
AVAILABILITY
Wereldwijd
ORIGINELE TAAL Frans
ORIGINAL LANGUAGE Frans
ONDERTITELING Engels
SUBTITLES Engels
Beeldverhouding
4:3
WATCH THE DOUBLE BILLKIJK DE DOUBLE BILL
Kijk deze film samen met D’un château l’autre. Watch this film in a bundle with D’un château l’autre.
PRIJS €4
PRICE €4
BESCHIKBAARHEID
Wereldwijd
AVAILABILITY
Wereldwijd
#011
© No Signal (Adrien Genoudet, 2021)

No Signal

Marie-Thérèse beseft dat ze alles mist, behalve haar man. Ze wilde prinses van Monaco worden, maar na zeventig jaar ongelukkig huwelijk, moet ze accepteren dat die droom mislukt is.

Een vrouw heeft schijnbaar haar hele leven gewacht op iets, maar er verandert niets of niemand, zelfs niet wie haar het meest belast, haar man. Marie-Thérèse is een cynisch en behoorlijk onaangenaam personage dat vreemd genoeg toch empathie opwekt. Filmmaker Adrien Genoudet legt haar zorgvuldig en vriendelijk vast op de gevoelige plaat.

Met een protagonist die je zowel kan liefhebben als haten, voelt deze korte documentaire als een essayfilm die het patriarchaat, beklemmende relaties en uitstelgedrag aanpakt. De bitterzoete film No Signal is grappig en triest tegelijk, en een authentieke weergave van een leven vol spijt en angst die ons confronteert met de existentiële kwelling van het snel voorbij vliegen van de tijd. Je kan Genoudets film bovendien ook zien als een aangrijpende narratieve omkering van Michael Haneke’s Amour. Wanneer Marie-Thérèse’s man sterft, voelt ze zich voor het eerst vrij.” — Thanasis Neofotistos

Deze film werd gekozen door filmmaker, schrijver en architect Thanasis Neofotistos. Zijn korte films werden vertoond op prestigieuze festivals als Venetië, Sundance, Locarno, Toronto, Busan en Clermont-Ferrand. Neofotistos is programmator bij het Drama International Short Film Festival in Griekenland, lid van de European Film Academy en een Berlinale Talents alumnus.

Tekst en keuze doorChoice and text by
Thanasis Neofotistos

Pierre is 25 jaar, heeft een beurs voor een prestigieuze Parijse school, en wordt ondergebracht bij Francine, die 75 is, fysiek beperkt en in een rolstoel zit. Samen  zijn ze getuige van het verloop van de Franse presidentsverkiezingen in de lente van 2017, verbijsterd en gedesoriënteerd kijken ze toe.