Kandittund

PRIJS
€2,50 voor een huurperiode van 3 dagen
€25 voor een jaarabonnement
Alle films zijn wereldwijd beschikbaar
PRICE
€2,50 for a rental period of three days
€25 for a one year subscription
All films are available worldwide
Originele taal
Indisch
Ondertiteling
Engels, Nederlands
Beeldverhouding
4:3
© Seen It! (Adithi Krishnadas, 2021)

Kandittund

Een wonderlijke menagerie van monsters, ontsproten aan de verbeelding van de heer P. N. K. Panicker uit Kerala, India, een verteller van sterke verhalen.

Raoul Servais bouwt in Sirène een verhaal op aan de hand van twee gescheiden werelden: één van vooruitgang en industrialisatie, geïllustreerd door gigantische kranen, en een wereld van verbeelding, weergegeven door een zeemeermin en een fluitist. Adithi Kirshnadas negeert deze Platonische tweedeling van de wereld volledig: haar mockumentary Seen it! wisselt vlot tussen mythe en alledaags leven — en toont zo dat de realiteit niets meer dan een concept is. Magisch denken en logische feiten verdienen beiden evenveel respect. Of het nu de sirène van de haven is of de Kerala–soundscapes: beide animatiefilms dienen als bewijs voor het belang van verhalen vertellen in de overleving van de mensheid.

Tekst en keuze doorChoice and text by
Aneta Ozorek

Aneta Ozorek is artistiek directeur van het Kaboom Animation Festival. Ze heeft uitgebreide ervaring in de industrie als curator en organisator van filmevenementen, educatieve workshops, tentoonstellingen en festivals op de Europese markt. Ze is hoofd van de kortfilmsectie van CEE Animation Pitching Forum, bestuurslid van het REX Animation Festival in Zweden en Short Film Conference. Ozorek is ook lid van de European Children Film Association en illustrator van zes kinderboeken.

Vertaald door
Credits
Animation Animatie Adithi Krishnadas, Oorjit BS, Bivha Rao, Sankha Mazumdar, Sushritta Bhattacharjee Sound Geluid Resul Pookutty Music Muziek Nandu Kartha Production Productie Nilima Eriyat
WATCH MOREKIJK OOK
© Sirène (Raoul Servais, 1968)
Sirène

Een eenzame hengelaar wordt getuige van een zonderlinge idylle tussen een scheepsjongen en een zeemeermin. Droom of werkelijkheid?