Kandittund

PRIJS €2,50
PRICE €2,50
BESCHIKBAARHEID
Wereldwijd
AVAILABILITY
Wereldwijd
ORIGINELE TAAL Indisch
ORIGINAL LANGUAGE Indisch
ONDERTITELING Engels, Nederlands
SUBTITLES Engels, Nederlands
Beeldverhouding
4:3
© Seen It! (Adithi Krishnadas, 2021)

Kandittund

Seen It!

Een wonderlijke menagerie van monsters, ontsproten aan de verbeelding van de heer P. N. K. Panicker uit Kerala, India, een verteller van sterke verhalen.

In Sirène zet Raoul Servais twee werelden af tegen elkaar: één van vooruitgang en industrialisatie, geïllustreerd door gigantische kranen, en een wereld van verbeelding, met een zeemeermin en een fluitist. Adithi Kirshnadas negeert deze Platonische tweedeling volledig: haar mockumentary Seen it! wisselt vlot tussen mythe en alledaags leven — en toont zo dat de realiteit niets meer dan een concept is. Magisch denken en logische feiten verdienen beiden evenveel respect. Of het nu de sirene van de haven is of Kerala–soundscapes: beide animatiefilms dienen als bewijs voor het belang van verhalen vertellen voor het overleven van de mensheid.

Tekst en keuze doorChoice and text by
Aneta Ozorek

Aneta Ozorek is artistiek directeur van het Kaboom Animation Festival. Ze heeft uitgebreide ervaring in de industrie als curator en organisator van Europese filmevenementen. Ze is hoofd van de kortfilmsectie van CEE Animation Pitching Forum en  bestuurslid van het Zweedse REX Animation Festival. Ozorek is ook lid van de European Children’s Film Association en illustrator van zes kinderboeken.

Vertaald door
Credits
Animation Animatie Adithi Krishnadas, Oorjit BS, Bivha Rao, Sankha Mazumdar, Sushritta Bhattacharjee Sound Geluid Resul Pookutty Music Muziek Nandu Kartha Production Productie Nilima Eriyat
WATCH MOREKIJK OOK

Een eenzame hengelaar is getuige van een zonderlinge idylle tussen een scheepsjongen en een zeemeermin. Droom of werkelijkheid?