Wild Plants of Palestine

© Wild Plants of Palestine (Alaa Abu Asad, 2018)

Wild Plants of Palestine

Alaa Abu Asad is een kunstenaar en onderzoeker in wiens werk de waarden van (re)presentatie, vertaling en begrip elkaar kruisen. Taal en planten zijn de hoofdthema’s in zijn teksten, films en installaties.

In Wild Plants of Palestine stelt Asad de territoriale uitbreiding in vraag van wat bedoeld wordt met “Palestijns”, terwijl hij de flora en de topografische kenmerken documenteert van het (postkoloniale) landschap op de Westelijke Jordaanoever. De film benadert fotografie als praktijk, maar ook als middel om informatie zowel te verspreiden als te beperken.

De kortfilm gaat Jumana Manna’s Foragers vooraf.

Read moreLees meer
11.12.2023

De beelden in deze film van de legendarische filmmaker Mustafa Abu Ali werden door een Frans nieuwsteam gemaakt, waarna hij ze aan de hand van experimentele technieken monteerde tot een van de vroegste films over het bezette gebied in Gaza. 

KIJKWATCH

Verward door de Duitse bureaucratie en in dubio over haar seksualiteit, raakt Hoda, een Iraanse asielzoekster in Berlijn, emotioneel en seksueel verslingerd aan Magdalena, die beloofd heeft haar asiel te verzekeren door met haar te trouwen. Door veranderingen in Magdalena’s privéleven wordt het waarmaken van die belofte steeds complexer.

15.02.2023

Eén maal per jaar mogen de voormalige inwoners van Ma’loul terug keren naar hun door Israël bezette dorp. Tijdens de traditionele picknick documenteert de Palestijns-Belgische filmmaker Michel Khleifi hoe de geschiedenis van deze plek in de herinneringen van de oude generaties en in de verbeelding van hun kinderen verder leeft.