27

© 27 (Flóra Anna Buda, 2023)

27

De Hongaarse Flóra Anna Buda kreeg maar liefst drie grote filmprijzen (in Cannes, Annecy en Sarajevo) voor haar dromerige korte animatiefilm 27. Daarin onderzoekt een jonge vrouw naar lieve lust haar seksualiteit. Op de achtergrond sluimert een socio-politieke boodschap over de verziekte huizenmarkt in Frankrijk; het hoofdpersonage Alice woont op 27-jarige leeftijd namelijk nog steeds bij haar ouders.

Alice’s imperfecties en contradicties maken haar een perfect personage. Volwassen worden of toch nog even wachten? Herkenbare koek in een kleurrijk en luchtig jasje.

Pink Screens verzamelt nog meer korte animatiefilms, van onder andere Lili Tóth en Tom CJ Brown, onder de noemer Get Animated.

Read moreLees meer
KIJKWATCH

Een reus zit dag en nacht op een heuvel, ver verwijderd van zijn kleinere medemens. Hij vult zijn dagen met het ordenen van de dingen en zorgt ervoor dat alles zich op het juiste moment op de juiste plaats bevindt.

KIJKWATCH

Een portret van hedendaagse jongeren uit de Parijse voorsteden die zoeken naar nieuwe vormen van een collectieve identiteit, tegen de achtergrond van een in recessie verkerend Frankrijk.

KIJKWATCH

Een portret van een groep jonge skateboarders in een Vlaamse voorstad. Ze skaten, wachten, hangen rond, en dagdromen.