La Fête du Court / Feest van de Korte Film

La Fête du Court / Feest van de Korte Film

© Dans la joie et la bonne humeur (Jeanne Boukraa, 2015)

Van 16 tot 22 maart viert Europa de korte film. Ter gelegenheid daarvan slaan Agence belge du court métrage, Dalton Distribution, Short Screens en Kortfilm.be voor de allereerste keer de handen in elkaar.

Vieren doen ze met een kortfilmprogramma op maandag 21 maart om 19u30 in Cinema Aventure: een bonte selectie bekroonde Belgische kortfilms - dat is een mix van Vlaamse, Waalse én Brusselse films - toegankelijk voor het brede publiek.

Op het programma staan zes films, waaronder het met een Magritte bekroonde Mother’s (22’) van Hippolyte Leibovici en Avec Thelma (14’) van het regieduo Ann Sirot en Raphaël Balboni. Aangevuld met straffe animatie van Jeanne Boukraa (Dans la joie et la bonne humeur) en Jasmine Elsen (Kastaars, met een Ensor gelauwerd in 2017), en de geestige fictiefilms Binge Loving (22’) van Thomas Deknop en Sur Elise (6’) van Stefano Ridolfi.

Achteraf gaat Kortfilm.be met de aanwezige filmmakers in gesprek.

De vertoning ‘La Fête du Court / Feest van de Korte Film’ is een samenwerking van Dalton Distribution, Agence belge du court-métrage, Short Screens, Kortfilm.be en Cinema Aventure.

Programme

Programma

© Binge Loving (Thomas Deknop, 2021)
Binge Loving
Thomas Deknop, België, 2021, 22’

Een Brusselse privédetective krijgt de opdracht van een cliënte om haar man te volgen, want ze vermoedt dat hij een minnares heeft in de hoofdstad.

© Sur Elise (Stefano Ridolfi, 2016)
Sur Elise
Stefano Ridolfi, België, 2016, 6’

Gisteren heeft Elise me verlaten, na zeven jaar, drie maanden en twaalf dagen. Ik vraag me af waarom.

© Dans la joie et la bonne humeur (Jeanne Boukraa, 2014)
Dans la joie et la bonne humeur
Jeanne Boukraa, België, 2014, 5’

Aan de hand van alledaagse taferelen observeren we de degeneratie van een maatschappij waarin de groeiende technologie de ultieme droom van alle mensen mogelijk heeft gemaakt: onsterfelijkheid.

© Mother's (Hippolyte Leibovici, 2019)
Mother's
Hippolyte Leibovici, België, 2019, 22’

Een portret van vier generaties Brusselse drag queens.

© Kastaars (Jasmine Elsen, 2016)
Kastaars
Jasmine Elsen, België, 2016, 6’

In een flatgebouw zijn de bewoners volledig in zichzelf gekeerd, ze kijken nooit naar buiten en zien de kip niet die daar regelmatig voorbij fladdert. De kip heeft boven op het dak een nest waar ze haar eieren uitbroedt. Op een dag worden de eieren gestolen.

© Avec Thelma (Ann Sirot, Raphaël Balboni, 2017)
Avec Thelma
Ann Sirot, Raphaël Balboni, België, 2017, 14’

Een IJslandse vulkaan heeft het luchtruim geblokkeerd. Thelma's ouders zitten vast in het buitenland. Terwijl ze wachten tot de vliegtuigen weer mogen opstijgen, wonen Jean, Vincent en Thelma onder één dak.