Te Gast

LIVE

Brussels Short Film Festival 2024

Uit de meer dan 250 korte films die van 24 april tot en met 4 mei tijdens het Brussels Short Film Festival te zien zijn, koos onze redactie er vijf voor het “best-of” programma Kortfilm.be Selects. Kom ze ontdekken op vrijdag 3 mei, om 17u in Flagey.

LIVE

In samenwerking met Fotomuseum Antwerpen

Op 10 december is De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens 75 jaar oud. Mensenrechten vormen de grondslag van de democratie en gelden als basis van vrijheid, rechtvaardigheid en vrede. Fotomuseum Antwerpen (FOMU) nodigt je samen met Kortfilm.be, Lumière Antwerpen en Take over by Us uit om tijdens deze Dag van de Mensenrechten het museum te bezoeken voor een aangepast kortfilmprogramma en een Sharing Corner.

LIVE

Op vrijdag 3 november is Kortfilm.be te gast bij het Breedbeeld Kortfilmfestival in De Cinema in Antwerpen. Het gastprogramma telt vier korte films, van makers die elk op hun manier een blik op de medemens richten.

LIVE

Brussels Short Film Festival 2023

Tijdens de 26e editie van het Brussels Short Film Festival stelt de redactie van Kortfilm.be haar favoriete films uit het volledige festivalprogramma voor.

LIVE

Veel in het leven is seizoensgebonden. Ook deze zeer verschillende korte films ontlenen textuur en iconografie aan een specifiek seizoen, en vertellen zo een verhaal. Een programma met vier seizoenen in één dag.

LIVE

Een programma korte films van vrouwelijke makers die in hun werk aan zelfreflectie doen.

LIVE

Voor het eerst slaan Belgische kortfilmorganisaties aan beide kanten van de taalgrens de handen in elkaar om de korte film te vieren.