Perfect Drug
rating

Duur: 14 min. | Land: | Regie: Toon Aerts | Cast: Misha Downey, Yumiko Funaya, Minami Takahashi, Philippe Genion, Begir Memeti | Scenarist: Toon Aerts | Producent: Koen Mortier, Eurydice Gysel

Zijn het de Nicotine, Valium, Vicodin, Marijuana, Ecstasy, Alcohol en C-C-C-C-C-Cocaïne uit Queen of the Stone Ages ‘Feel good hit of the summer’? Is het de ‘You’ uit de song van Nine Inch Nails? Wie of wat de perfecte buzz brengt hangt ongetwijfeld af van maag, brein & eyes of the beholder. Zo hunkert de hoofdredacteur van Kutsite.be blijkens een cool t-shirt vooral naar breedbeeld: ook ‘scope is dope’.  

Welke drug de personages uit deze surreële trip precies naar binnen hijsen is niet helemaal duidelijk, maar het effect is alleszins bepaald geestverruimend. 'Perfect Drug' biedt behoorlijk waanzinnige, heerlijk gratuite, heftige gore. Ongetwijfeld beschouwen de makers dat als een compliment. Trippers van dienst zijn Japanners (enkele dansers van Needcompany) en Albaniërs (waaronder we de aimabele buitenwipper van Brussels instituut l’Archiduc menen te herkennen).

Top-DOP Nicolas Karakatsanis, met films van Michaël Roskam, Erik Van Looy en Pieter Van Hees op zijn actief, zou de kortfilmsets zo ongeveer beu zijn. Met 'Perfect Drug' zet hij een stevige korte kers op de fantastische taart die hij de laatste jaren voor het genre bakte. De stunts en special effects spatten van het scherm, met ondermeer een slijmerig tentakelbeest waar 'The Host' - bijna- bij verbleekt. Extra aantrekkingspool is de muziek van Praxis, het rockproject van Bootsy Collins en wierdo guitar hero Buckethead. Aanrader voor fans van extreem escapisme.  

Jan Sulmont