Beats of Love
rating

Duur: 10 min. | Land: | Regie: Wim Geudens | Cast: Benjamin Pattin

De titel dient letterlijk genomen te worden: een jongeman is verliefd op een vintage paspop die in zijn kamer staat en hij beslist muziek voor haar te componeren op een buitengewone manier. Dit filmpje is grappig en goedbedoeld en een voorbeeld van een gemiddelde studentenfilm. Wellicht was het productieproces spannender dan het resultaat. Dit betekent niet dat we 'Beats of Love' zonder meer afschrijven: deze kortfilm is geknipt als reclamespotje voor de kringloopwinkel aan het begin van het academiejaar.

Futiele details zorgen ervoor dat de stijl van het liefdessprookje teniet wordt gedaan. Het decor, het acteerwerk en de lichtmeting zijn geloofwaardig totdat de protagonist voor de dag komt met bretellen waarop hartjes geschilderd staan. Vreemd genoeg worden de feiten vanaf dan echt als studentikoos aanschouwd.

Desondanks vervelen we ons niet. Door de luchtige verhaallijn blijven we ten alle tijden aandachtig. Regisseur Wim Geudens eindigt het liefdesverhaal met een climax. Een van de weinige typerende kenmerken van kortfilm die bij het meer artistieke werk vaak verwaarloosd wordt of niet aan bod komt, is hier subtiel de absurde afsluiter.

Annabel Debaenst