Bonhommes
rating

Duur: 09 min. | Land: | Regie: Cecilia Marreiros Marum | Producent: Arnaud Demuynck

Het geluk van een vijfjarig mannetje kan niet op als het gaat sneeuwen. Tijd om een sneeuwman te maken, en vol enthousiasme gaat hij aan het werk met sneeuw, sjaal, knopen en moeders vergiet.

De sneeuwman maken lukt best aardig maar de weersomstandigheden zitten de kleine dreumes niet mee. Zon en dooi doen de sneeuwman telkens weer verdwijnen en die vervelende hond die zijn been komt begraven helpt ook al niet echt. Vastberaden bouwt het jongetje zijn verwaterde nieuwe vriendje telkens weer op. Weer excellent werk van een ex-studente van La Cambre, dat een sterke traditie heeft in origineel en kwalitatief animatiewerk.

Regisseuse Cecilia Marreiros Marum werkte onder andere ook al mee aan de erg knappe reeks voor kinderen - 'Les Fables en Délire'inventieve dierenfabels in eveneens een zeer simpele maar erg leuke tekenstijl.

In 'Bonhommes' heeft ze met behulp van digitale technieken een prachtig helder kleurenpalet gecreëerd. Daarnaast valt het filmpje vooral op door een zeer geslaagd inventief gebruik van het beeldkader, dat voortdurend een andere vorm en plaats aanneemt tegen het zwarte kader. Wat niet alleen de prachtige kleuren nog beter doet uitkomen maar ook een extra dynamisch en ritmisch effect geeft aan het geheel.

Ils Huygens