Nowhere Else

BiografieBiography

Lee Kyeong-won

Lee Kyeong-won studeerde Engelse Literatuur aan de Dankook University en Film aan de Korean Academy of Film Arts. Zijn Nowhere Else won de Grand Prix in de Koreaanse competitie op het Busan International Short Film Festival in 2022. Lee Kyeong-won heeft ook als assistent gewerkt van filmmaker Lee Chang-dong.

PRIJS €2,50
PRICE €2,50
BESCHIKBAARHEID wereldwijd
AVAILABILITY worldwide
Originele taal
Koreaans
Ondertiteling
Engels
Beeldverhouding
2.35
© Nowhere Else (Lee Kyeong-won, 2021)

Nowhere Else

Zes jaar geleden raakte de vrouw van een verstandshuwelijk vermist in Hamyang na een busongeluk. Als blijkt dat ze een huwelijk met een andere man heeft geregistreerd, brengt haar man haar een bezoek. Zij kan zich het verleden niet herinneren. De man vraagt haar huidige man om samen met haar Okcheon te bezoeken. Ze herinnert zich een plek waar zij lang geleden samen woonden.

Aan de hand van een verbroken relatie vertelt Lee Kyeong-won's Nowhere Else een verhaal over familie en trauma. De film opent met een man die op zoek is naar een vrouw met wie hij lang geleden heeft samengewoond, maar die zich haar verleden of ex-man niet kan herinneren. Tegen het einde herinnert ze zich dat wel en komt ze er vooral achter waarom ze die herinnering had verzegeld.

In plaats van afstand te creëren door minimale informatie en traag filmen, wordt de toeschouwer prachtig binnengelaten op deze reis en ontdekt die, samen met de protagonist, haar waarheden. De stilte maakt het publiek actief. Via de dood maakt Nowhere Else een korte reflectie op het leven mogelijk.

Tekst en keuze doorChoice and text by
Sanghoon Lee

Sanghoon Lee is artistiek directeur van het Busan International Short Film Festival en werkt daar sinds 2011. Daarvoor was hij hoofdprogrammator van het Koreaanse filmfestival in Parijs. Lee is ook voorzitter van het Gwangju Film & Image Workers Collective en heeft een Ph.D. in literatuur.

Credits
Scenario Script Lee Kyeong-won Cast Kim Jae-chul, Jeong Ji-hye, Jo Ui-jin Camera Park Rodrigo Se Hei Editor Montage Lee Kyeong-won Sound Geluid Gong Sang Hyuk Production Productie Lee Kyeong-won Production CompanyProductiehuis Film Studio Oldwhale
WATCH MOREKIJK OOK