#YouToo

Björn Pinxten Jenne Decleir 2019 België 15 '
Zeven mannen in vreemde pakken, opgejaagd door projectielen en bommen, vluchten naar een safehouse in het bos. Vier van hen laten daarbij het leven. De overlevers moeten zichzelf organiseren en waakzaam zijn, want ook in het huis sluipt er iets rond dat graag mannen verslindt.

Awards & selecties

  • Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2019

Tags

02.12.2019 Jan Sulmont

De leukste minuut van '#YouToo' is de allereerste. Met coole graphics en extra animatie-effecten introduceert een fluisterende zangstem personages als ‘Adonis’, ‘Batser’ of ‘Bling’. Ze zijn allemaal gewond en zijn ergens panisch voor op de vlucht. Toffe start! Daarna ontploft deze would-be horrorkomedie, maar helaas niet in de goede zin van het woord.

Was het toen we doorhadden dat de titel en al helemaal de hashtag daarin, totaal niks te maken hebben met wat op het scherm gebeurt? Toen we zagen hoe werkelijk elk personage van een fout verkleedfeestje leek te komen? Toen binnen de vijf minuten de helft van die cast het loodje al bleek te leggen?

'#YouToo' knalt langs alle kanten, maar echt grappig, griezelig of zelfs maar spannend wordt het niet. Voor de kijkers in de zaal dan toch, de makers hadden op de set ongetwijfeld heel wat meer plezier.

Toegegeven, enkele visuele grappen hier en daar maken dit lege beestje nog best kijkbaar. Alle lof ook om dergelijke absurde nonsens op het scherm te krijgen, maar warm krijg je het hier toch niet van.