The Sunflyers

Tim Mielants 2005 België 14 '
De laatste wedstrijd van The Sunflyers, een team modelbouwvliegtuigjes.

Bio Regisseur

Awards & selecties

  • VAF Speciale Vermelding Het Grote Ongeduld 2005
  • Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2005
05.10.2005 Jan Sulmont

Get ready voor de allerlaatste bijeenkomst van 'The Sunflyers'. Ooit bijzonder succesvol in het wedstrijden vliegen met modelbouwvliegtuigjes, zijn ze nu uitgerangeerd door ploegen met veel meer geld, en jeugd.

Ooit was de grote roerganger van The Sunflyers Belgisch kampioen, maar ondertussen wordt het vijftigjarige huwelijk van de gerimpelde grootvader gevierd door de kinderen en kleinkinderen. Dik tegen de zin van de bomma echter, geeft die kroost hem op de jubileumviering een nieuw vliegtuigje cadeau. Zo kunnen de Sunflyers onder leiding van de tachtigjarige nog één keer een wedstrijd vliegen. Nu nog de wedstrijdleiding overtuigen dat ze tout court mogen deelnemen.

Van bij de start ben je als kijker bij de pinken, door een knap dicht shot van de twee gehuldigde oudjes. Die knappe fotografie blijft je maar om de oren slaan. Bovendien is wat de camera in beeld brengt, origineler dan wat een tiental andere afstudeerkortfilms bijéén verzinnen. Kitscherig getooide personages en vliegende toiletpotten passeren de revue nog voor je de geslaagde luchtshots krijgt voorgeschoteld. De boel wordt aanééngelijmd door hyperkitscherige muziek en is dan wel chaotisch en soms onoverzichtelijk, maar ook grappig, prachtig gefotografeerd en enorm inventief. Laat Tim Mielants een langspeelfilm maken!