Robo

Léo Becker 2018 België 3 '
Brussel beweegt op een grijze werkdag, alles verloopt zonder hinder tot er een gigantische robot in de stad landt. Zijn bedoelingen zijn speels maar blijven niet zonder gevolgen.

Bio Regisseur

Cast & crew

  • Scenarist
  • Léo Becker
  • Filmschool
  • Ecole Nationale Supérieure des Arts Visuels de La Cambre

Awards & selecties

  • Anima 2019
  • Courts Mais Trash 2019
  • Brussels Short Film Festival 2019
08.03.2019 Levi Verbauwhede

De Premiumtoren is de hoogste woontoren van België. Ideaal speelgoed voor het hoofdpersonage in de tragikomische fantasyfilm 'Robo' van de jonge regisseur Léo Becker.

De Belgische hoofdstad kleurt grijs op een doordeweekse dag. De kantoren zijn gevuld met nietsvermoedende 9-to-5’ers en de boten varen uit. Het lijkt rustig tot plots een buitenaards wezen op het kanaal landt. De speelse robot springt door het water en ontdekt de menselijke creaties. Een voorbijvarende boot wordt opgepakt en van dichtbij bekeken; de jonge robot maakt brokken op zijn nieuw speelterrein.

Zoals het een goede huisvader betaamt, zakt een nog grotere robot neerwaarts om zijn kind te wijzen op wat kan en niet kan. En zoals het een kleine avonturier betaamt, gaat hij terug naar de ‘verboden’ plek om verder te experimenteren. Het gebouw wordt gedraaid en uitgerokken, het vecht terug tot er uiteindelijk een stuk afkraakt. De robot beslist het stuk woontoren mee te nemen naar zijn wereld en maakt daar ongewild honderden slachtoffers.

'Robo' speelt zich af in de Brusselse kanaalzone, met animaties op één fixed shot. Een grappige, vluchtige kortfilm die opvalt door leuke geluidjes. De kleine drie minuten zijn misschien iets te kort en vliegen voorbij, maar daardoor blijft de humor strak behouden. Kort en krachtig.