play

Post Scriptum

Jef Vingerhoedt 2009 België 15 '
Bernhard, een teruggetrokken klokkenmaker maakt onverwachts kennis met zijn levenslustige bovenbuurmeisje Joke. Kan zij hem uit zijn isolement halen?

Bio Regisseur

Cast & crew

Awards & selecties

  • Canvas Award Het Grote Ongeduld 2009
  • Brussels Short Fil mFestival 2010
  • Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2009
  • Filmfestival Oostende 2010
10.10.2009 Jan Sulmont

Een koekoeksklokkenmaker als hoofdpersonage? Dan krijg je natuurlijk beelden van artisanale techniek. Maar die zijn lang niet altijd zo mooi gemaakt als de detailopnames van raderwerk die worden geserveerd bij de start van 'Post Scriptum'. 

Zo ook met het boy meets girl verhaal: geen tekort aan clichés, maar puik neergezet door Dimitri Leue en een vrolijke Marie Vinck. Puik werk - waren wij culinair recensent, we schreven ook lovend over oerdegelijke brasseriekeuken die met zin voor detail en fris van de lever wordt geprepareerd. "La nouvelle bitch est arrivé", schalt de televisie dezer dagen telkens Marie Vinck in designerjurk over het scherm schrijdt in een trailer voor VTM-reeks 'De Rodenburgs'. We lazen ergens (was het in De Standaard?) dat ze allicht gewoon zichzelf speelt, maar wie twijfelt aan het naturel van Hilde Van Mieghems oogappel moet dringend eens dit filmpje kijken. Haar leuke samenspel met Leue - grappig en geloofwaardig tegelijk - wordt bovendien opgewerkt met verrassingen in de montage en stijlvolle topshots, nog wat elementen die doen denken aan de stijl van Jean-Pierre Jeunet. 

Om dit sprookje helemaal te kunnen smaken moet je wel meewillen in het snel afgehaspelde basisideetje (iets met toverklokken en geheimzinnige brieven). Maar wedden dat de uitmuntende decors u daar een heel stuk bij helpen? In het bloemenmotief van het tafelkleed vermoeden we de hand van mentor Lieven Debrauwer, die nochtans nauwelijks valt te bespeuren in de leuke making of!