Pero no de agua

Charlotte Zweers 2016 België 14 '
Caroline voelt zich aangetrokken tot de mysterieuze Marco. Na een date trekken ze naar zijn huis en begint een op het eerste zicht onschuldig seksspelletje. Al snel blijkt echter dat Marco een donkere kant heeft en een vreemde obsessie heeft overgehouden aan zijn vroegere liefdesverleden.

Bio Regisseur

Cast & crew

Awards & selecties

  • Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2016
06.12.2016 Jannes Callens

De openingsscène in het restaurant geeft meteen aan dat de Spaanstalige Marco een vreemde eend in de bijt is. Een ongewone date en plus. Dat is voor de vrouw waarmee hij heeft afgesproken geen enkel probleem. Ze houdt wel van het mysterieuze aura dat rond haar gesprekspartner zweeft. De tête-à-tête mondt al snel uit in een erotisch spelletje waar Marco's vreemde obsessies komen bovendrijven.

Het begint allemaal onschuldig, maar wanneer Marco's passionele gedrag een door de vrouw gestelde grens onverschrijdt, wordt het nagelbijten. Als kijker word je er nagenoeg ongemakkelijk van. De mysterieuze sfeer wordt de hele film aangehouden. Toch geeft regisseuse Charlotte Zweers gaandeweg en met mondjesmaat prijs waarom die dekselse Spanjaard zich zo vreemd gedraagt.

Deze film toont aan hoe ingrijpend een liefdesrelatie kan zijn voor de psyche van de mens. De grens tussen passie en obsessie is flinterdun. Met menig close-ups en donkere fotografie wordt ook visueel het mysterie in de hand gewerkt.

De puike montage neemt de kijker mee op een surreële reis doorheen de (droom)wereld van het hoofdpersonage. Toch blijft de film iets te lang op de bewoonde wereld. Het surreële aspect verdient meer aandacht. De kwelgeest van het mysterie smeekt daar bijna om.

Geheimzinnige erotiek, passionele cinematografie en obsessieve acteursregie zorgen voor een, ietwat te brave, cocktail die zeker te smaken valt.