Perdition County

Raphaël Crombez 2014 België 25 '
Desmond, een militair, laat zijn groep schedelverzamelende pelgrims achter. Hij begint een avontuurlijke reis naar vrijheid, langs de eindeloze landschappen van een fictief land. En probeert zo zijn menselijkheid terug te winnen.

Awards & selecties

  • VAF Wildcard Fictie 2014
  • Persprijs Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2014
  • Publieksprijs Film Fest Gent 2014
  • etc.
15.11.2014 Annabel Debaenst

Raphaël Crombez heeft met zijn kortfilm 'Perdition County' (of vrij vertaald 'De plaats van de verdoemenis') materiaal in handen om onmiddellijk een commerciële langspeelfilm in grote stijl te maken.

Buitengewoon professioneel binnen de categorie van studentenkortfilms (want dit is zijn afstudeerwerk aan Sint-Lukas Brussel) zet Crombez een typisch Hollywoodiaans verhaal neer waarbij een strijder het slagveld ontvlucht en op twee kinderen botst. Hij wil hen koste wat het kost redden door hen naar een eiland te brengen waar ze veilig kunnen onderkomen.

De kijker zit tot over zijn oren in het verhaal en naarmate de film vordert, verschuift de kijker naar het puntje van zijn stoel. Er is spanning, heldhaftigheid, er zijn goeie en slechte strijders én kwetsbare kinderen die gered moeten worden. Waarover het geschil in de gevechten preciés gaat is minder duidelijk, maar dat is ook niet echt een vereiste bij dit type films. Duimen & vingers aflikken bij deze epische film.