Night Call

Tim Sagl 2020 België 18 '
‘s Avonds laat verdient ‘Jennifer’ een centje bij als sekstelefoniste. Op een avond krijgt ze telefoon van een man die beweert haar ex-minnaar te zijn. Om deze boze geest te overwinnen, moet ze haar diepste angsten confronteren.

Bio Regisseur

Cast & crew

Awards & selecties

  • Kortfilmfestival Leuven 2020

Tags

09.12.2020 Tom Cuypers

Terwijl Samantha eenzaam voor haar oude, controlerende moeder zorgt, klust ze stiekem bij als sekstelefoniste. Op een avond krijgt ze een hijgerig telefoontje van een ex-vriend. Klein detail: hij blijkt al een ruime tijd dood te zijn. Denk dus minder vervelende stalker en meer kwade geest. Toch verlangt hij nog steeds vurig naar haar en beweert dat zijn dood de schuld is van haar manipulatieve moeder. ‘Night Call’ speelt zo slim in op de interessante connectie tussen erotiek en horror.

Wil Tim Sagl ons iets vertellen over wraakzucht? De geest beweert immers dat Samantha’s moeder het enige was dat hun liefde in de weg stond. Maar niets is wat het lijkt, zoveel is al duidelijk bij aanvang wanneer het gekreun van Samantha een onoprecht toneeltje blijkt. Bovendien liegt ze over die bijverdienste tegen haar moeder. Of de beschuldigingen van kwade geest Dave wel de waarheid bevatten, blijft dus de vraag. Hij is ten slotte degene die Samantha de hele film lang lijkt te manipuleren door de dingen voor te doen zoals ze niet zijn: foto’s veranderen van inhoud, herinneringen worden terug levensecht en portretten gaan plots lopen. Die dubieuze houding ten opzichte van wat echt is en wat niet, sluimert constant door. Niets is nog zeker.

Sagl heeft meer aandacht voor vormelijke details dan echt overtuigende inhoud. Zijn erg klassieke horrorfilm — atonale strijkers, dramatische zoombewegingen en overdreven kikkerperspectieven passeren allemaal de revue — is daardoor wel sfeervol. De allerlaatste scene, heerlijk gruwelijk, weet misschien wel de meest sceptische horrorfanaat te overtuigen. Wij blijven helaas een beetje op onze honger zitten.