play

How to enrich yourself by driving women into emotional and financial bankruptcy

Pim Algoed 2009 België 15 '
Per toeval verdient Ben wat geld. Zijn broer komt meteen met een geweldig plan.

Bio Regisseur

Awards & selecties

  • International Film Festival Brussels 2010
  • Filmfestival Oostende 2010
  • Nederlands Film Festival 2010
05.09.2014 Filip Hermans

Chauffagist Ben Castermans verdient, midden in een amoureuze affaire, door stom toeval een extra zakcent. Dat brengt zijn broer Igor op het idee van een meesterplan: samen pluizen ze datingsites af, Ben verleidt de vrouwen, merkt in het heetst van de actie terloops op dat er bij zijn bevallige deerne toch één en ander kan gerenoveerd worden en voor ze er erg in heeft is de vrouwelijke prooi -u raadt het al- emotioneel, maar vooral financieel kaalgeplukt. Kan deze zwendel echter ongestoord zijn gangetje blijven gaan? 

In Pim Algoeds eerste kortfilm, 'Tanguy's Unifying Theory of Life', blonk de regisseur al uit in een uitmuntende acteursregie en dat trekt zich door in deze 'How to enrich yourself by driving women into emotional and financial bankruptcy': feilloze acteerprestaties dus. Maar er is meer. Natuurlijk, het verhaaltje heeft minder om het lijf dan een stripster aan het einde van haar act, maar het pientere scenario weet toch een paar keer te verrassen, de locaties zijn ontzettend goed gekozen en het geheel raast met een behaaglijke snelheid voorbij op je netvlies. 

Kreunde 'Tanguy's unifying theory of life' nog onder een teveel aan ambitieuze aspiraties, dan heeft Algoed deze keer volledig de kaart van comedy getrokken, met als resultaat een kortfilm die bij de meest doorgewinterde cynicus de mondhoeken doet krullen. James, de lijst met datingsites!