play

Balcony

Dávid Dell'Edera 2016 Hongarije 6 '
In een appartementsblok lijkt weinig te gebeuren. Bewoners liggen in de zetel, staren voor zich uit en kinderen trappen verveeld een bal tegen de poort. Plots schreeuwt een man zich de longen uit het lijf.

Bio Regisseur

Awards & selecties

  • Jury Award Annecy 2016
28.02.2017 Liza Brandt

Eenzaamheid en verveling in appartementsgebouwen hebben al meerdere (kort)filmregisseurs geïnspireerd. Zo won Jasmine Elsen onlangs nog de Wildcard voor Animatie met haar afstudeerfilm 'Kastaars' en is Jonas Geirnaerts 'Flatflife' een klassieker binnen het genre.

Dávid Dell’Edera gaat voor een heel simpele aanpak van het onderwerp. In het hele appartementsblok lijkt er weinig te gebeuren. Bewoners liggen in de zetel, staren voor zich uit en de kinderen trappen verveeld een bal tegen de poort. Meteen ook één van de weinige geluiden die in de omgeving van het gebouw ontstaan. Langzaamaan sloft een bewoner richting de voetballers. Hij richt zich tot het flatgebouw en schreeuwt zich de longen uit het lijf.

De reactie die dit ontketent staat lijnrecht tegenover hetgeen je verwacht. Roepen blijkt hier als een verenigende kracht te werken en niet als een vijandig communicatiemiddel.

Een heel simpele verhaallijn met een originele twist. Meer heeft Dell’Edera niet nodig om een glimlach op ons gezicht te toveren. De tekenstijl en muziek laten geen sterke indruk na, maar dat is ook niet waarvan deze afstudeerfilm het van moet hebben. Ook wij hebben namelijk eens goed mee geschreeuwd.