Festival

Visite #9

11/11/2021 tot 14/11/2021
Vier dagen politieke en experimentele (documentaire)films, voorafgegaan door een vegetarische maaltijd en uitgeleid door een artist talk.
08.11.2021 Niels Putman

Voor het eerst komt het Visite Film Festival met een ondertitel: We fight back! De negende editie bevat films van Mouaad el Salem, Vincent Meessen, Collectif Faire-Part en Miguel Peres Dos Santos. Afspraak als vanouds in het Antwerpse Het Bos.

Twee keer per jaar vertoont De Imagerie bijzondere films van beloftevolle en meer gevestigde namen in het documentaire, politieke en experimentele filmlandschap. Aan de formule verandert nagenoeg niets, want die werkt na acht edities nog steeds wonderwel: de aanwezige makers brengen naast eigen werk ook inspirerende films mee van andere makers om in dialoog te treden met het publiek.

Zo brengt Mouaad el Salem (‘This day won’t last’) werk mee van Nadim Asfar en Hadi Mousally. Vincent Meessen, wiens 'Juste un mouvement' (een vrije interpretatie van Jean-Luc Godards ‘La Chinoise’) eerder dit jaar in wereldpremière ging tijdens de Berlinale, nodigt de Senegalese kunstenaar Omar Ba uit om samen met hem in gesprek te gaan met het publiek. Collectif Faire-Part, net ook nog te gast tijdens het BREEDBEELD Kortfilmfestival, brengen op hun beurt werk van onder meer Helga Davis en Anouk De Clerq mee.

Een goedgevuld vierdaags programma dus. Doorlopend is er ook een expo te zien van Suzanne Lacy, Leslie Labowitz, Thirza Cuthand en Stephanie Rizaj.

 


'Juste un mouvement' (Vincent Meessen)

 

Voor aanvang van de films serveren verschillende collectieven (Spoon, Table Dance en Gitte & Miljan) een heerlijke vegetarische maatlijd. Visite Film Festival #9 wordt gecureerd door Eva van Tongeren in samenwerking met de uitgenodigde makers & De Imagerie. Meer info & tickets via deimagerie.be.

Kortfilm.be geeft voor elke avond één duoticket weg (first come, first serve). Deelnemen kan via de knop bovenaan deze pagina.

Coverfoto © De Imagerie

Speel mee en win een duoticket voor een Visite-avond (11.11—14.11) naar keuze. Ontdek het volledige programma via www.deimagerie.be. First come, first serve.