Event

Shortscreen 2022

17/03/2022
Win duotickets voor Shortscreen, de kortfilmavond tijdens het Offscreen Film Festival in Cinema Nova.
02.03.2022 Niels Putman

Voor het jaarlijkse Shortscreen programma selecteerde Offscreen samen met Kortfilm.be enkele recente kortfilms van het stempel ongewoon, bizar, verrassend. Op donderdag 17 maart om 19u in Cinema Nova, in aanwezigheid van de filmmakers.

De avond opent met het semi-autobiografische 'L'enfant salamandre' van Théo Degen, zijn afstudeerfilm aan het INSAS dat bekroond werd met de Eerste Prijs binnen de studentenfilmcompetitie in Cannes. In de film denkt de 15-jarige leeftijd Forian dat hij via vuur met de doden kan communiceren. De film won de Publieksprijs tijdens Film Fest Gent. Bekijk ons gesprek met de regisseur hieronder.

 

 

In 'Ontbinding' dropt Dries Bogaert ons in een samenleving van roze wezens die in vrede bovenop een toren leven onder één ongeschreven regel: 'Wacht op je beurt in de rij naar de top'. Maar dat alles wordt ondermijnd als een burger zich niet aan die manier van leven houdt.

'Saint Hubert'-regisseur Jules Comes weet ons opnieuw te overtuigen van zijn kunnen in 'The Sky Was Pink' waarin Yana haar eigen weg probeert te gaan wanneer ze op een kruispunt in haar leven staat. "Vol schitterende beelden van de Brusselse skyline, een stad vol lichtjes die schitteren onder een vaalroze hemel. Exemplarisch voor de originele toon van deze film: porno, maar ook poëzie. Tongue in cheek, maar dan chique," schreven we na de première op het Brussels Short Film Festival.

 

 

Clémence Rogge's 'Pore' is een intieme animatiefilm met een hoekje af. Yann en Laïla komen thuis na een avondje stappen. Zij verliest haar controle zodra hij een foto van haar probeert te maken.

Als afsluiter kijken we naar het meermaals gelauwerde 'T'es morte, Hélène' van Michiel Blanchart, die nu in Hollywood vertoeft om een langspeelversie van deze kortfilm te maken. In de komische horrorfilm probeert Maxime van de geest van zijn onlangs overleden vriendin af te raken.

Win een duoticket voor Shortscreen 2022 door deel te nemen aan onze wedstrijd via de knop bovenaan deze pagina. Meer informatie over het festival vind je hier.

Coverfoto © 'The Sky Was Pink' (Jules Comes)
 

Speel mee en win een duoticket voor Shortscreen 2022 op 17 maart om 19u in Cinema Nova, Brussel. Winnaars worden ten laatste op 14 maart op de hoogte gebracht.