Festival

Short Wood 2021

27/08/2021 tot 29/08/2021
Drie dagen lang theater, muziek en kortfilms door jonge makers uit België en Nederland.

Tags

24.08.2021 Niels Putman

Het theater-, muziek- en kortfilmfestival Short Wood zet bruisend werk van jonge makers uit België en Nederland in de kijker. Dit jaar zet het Wetterse muzikantencollectief Pig Parade Records mee haar schouders onder het kleine festival dat een initiatief is van actrice en filmmaker Violet Braeckman.

Op het programma opnieuw een fijne en gevarieerde selectie van voorstellingen, kortfilms en concerten. Zaterdag wisselen theater, muziek en kortfilms elkaar af. Marie Mc Courts 'I was still there when you left me' (genominteerd voor een Student Academy Award) en Leonardo van Dijls 'Stephanie' (na de première in Cannes won de film de Ensor voor Beste Kortfilm) worden er om 18u vertoond.

 


Violet Braeckman (r) in de kortfilm 'Schaduw, tot je terugkomt'

 

Vier uur en twee theatervoorstellingen later is het de beurt aan 'Wildflowers - The Children of Never' van Ammen Simpson Ogedengbe (Beste Debuut tijdens Kortfilmfestival Leuven vorig jaar, bekijk hier een interview met de regisseur) en 'Schaduw, tot je terugkomt' van Ramy Moharam Fouad en Violet Braeckman.

Het volledige programma kan je hier raadplegen. Het festival vindt plaats van vrijdag 27 augustus tot zondag 29 augustus. Het festivalterrein van Short Wood vind je aan de Oordegemsesteenweg 304 in de wijk Kortenbos. 

Coverfoto © Short Wood