Event

Short Wood 2018

25/08/2018
Het muziek- & theaterfestival in Wetteren breidt uit: op deze derde editie is er ook plaats voor kortfilms.

Line up

23.08.2018 Niels Putman

De derde editie van het theater- en muziekfestival Short Wood gaat opnieuw door in Wetteren. Nieuw dit jaar is de programmatie van een aantal (studenten)kortfilms in het luik 'Short Holly Wood'.

Dit jaar zullen er theater- & muziekperformances te zien zijn van studenten en net afgestudeerden van Toneelacademie Maastricht, KASK Gent en Conservatorium Antwerpen. Voor het eerst toont de organisatie ook kortfilms van verschillende makers uit Vlaanderen en Nederland. Dit alles afgewisseld met concerten van Delta Crash, UBERDOPE en een djset van Silver Sisters van Janus & Lennert Coorevits met acteur Joris Hessels als special guest!

In het kortfilmprogramma vinden we onder meer 'Baden in Blauw' terug, de afstudeerfilm van Pauwel Billiau, gebaseerd op het album '6 Feet Beneath The Moon' van King Krule. Billiau wist een (grotendeels jonge) topcast te strikken, met onder meer Tijmen Govaerts ('Poor Kids', 'Girl'), Violet Braeckman ('Salamander', 'Over Water'), Felix Meyer ('Copain', 'Cadet', 'Poor Kids') & Jan Bijvoet ('D'Ardennen', 'Hampi') Ook 'Maverick' van Domien Huyghe, 'Le Son d'une Cigale' van Simon Cools en 'New Moon' van Gerd de Kinderen worden er vertoond.

 


 

 

Short Wood is een theater- en muziekfestival georganiseerd door Violet Braeckman, Inge Coleman en Laurence Baeyens. Het event gaat door tegen het sprookjesachtige decor van 'de Korten Bos'.

Setfoto 'Baden in Blauw' (Pauwel Billiau) © Robbe Vandekeere
Coverfoto © 'PLUS / +', theatervoorstelling van
Juicy Dune Ijsselmuiden & Sascha Bornkamp.