Festival

This Is Short

01/04/2021 tot 30/06/2021
Vier toonaangevende Europese kortfilmfestivals zetten hun schouders onder gedeeld streaming platform.
30.03.2021 Niels Putman

Op 1 april lanceert het European Short Film Network een gloednieuw en potentieel game-changing platform: THIS IS SHORT, een nieuw streaming platform dat drie maand lang als doel heeft om een online festivalbeleving te bieden en de programma’s van vier toonaangevende filmfestivals toegankelijk te maken.

THIS IS SHORT is een initiatief van Nederlandse Go Short, Duitse Kurzfilmtage Oberhausen, Oostenrijkse Vienna Shorts en Poolse Short Waves Festival. Hun samenwerking is uniek binnen Europa: het is de allereerste keer dat vier festivals de krachten bundelen om een gedeeld streaming platform te lanceren.

Het programma van THIS IS SHORT bestaat uit enkele honderden spraakmakende korte films en live-video’s, ieder online beschikbaar voor een specifieke periode. De individuele programma’s van de vier festivals zijn uitsluitend beschikbaar op de geplande data van de festivals: Go Short loopt van 8 tot 25 april, Oberhausen van 1 tot 10 mei, Vienna Shorts van 27 mei tot 1 juni en Short Waves van 14 tot 20 juni.

 


'Flowers blooming in our throats'

 

Daarnaast biedt THIS IS SHORT ook originele content. Zo is er New Point of View, een nieuwe Europese online filmcompetitie waarin 23 kortfilms (onder de twintig minuten) werden geselecteerd door de ESFN-festivals. De Italiaans-Belgische film ‘Flowers blooming in our throats’ van Eva Giolo maakt daar deel van uit. De jury en het publiek bepalen de winnaars van drie prijzen.

Er is ook een focusprogramma op solidariteit, een luik met dertien gecureerde programma’s door partnerfestivals (zoals het Zweedse Uppsala Short Film Festival, Glasgow Short Film Festival en Torino Short Film Market) en een retrospectieve reeks onder de noemer Film Of The Day.

Een festivalpas kost €25 en verleent je toegang tot het platform en dus meer dan 300 korte films en 4 filmfestivals. Hier lees je daar meer over.

Coverfoto © THIS IS SHORT (European Short Film Network)