Festival

17e Pink Screens

08/11/2018 tot 17/11/2018
Veel queer kortfilms tijdens het gayste filmfestival van het land.
05.11.2018 Niels Putman

Tijdens Pink Screens kleurt onze hoofdstad opnieuw wat extra gay. Het hipste queer film festival van ons land belooft opnieuw een waaier aan films die maar al te graag buiten de lijntjes kleuren. Veel van die queer stemmen uiten hun gedachtes via kortfilms.

Zo kan je op zaterdag 10 november om 17u terecht in Cinema Nova voor het kortfilmprogramma ‘Queer Voices’: een gevarieerde reeks kortfilms die een platform geven aan de vele verschillende stemmen uit het queer spectrum. Trans-butches komen aan bod, maar ook eerlijke portretten van enkele POC queers en zelfs radicale porno die kolonialisme en slavernij veroordeelt.

Voor dit eigenzinnig anderhalfuurtje kortfilms geven we drie duotickets weg. Je kan ze winnen via de link bovenaan deze pagina.

Naast ‘Queer Voices’ kan je tijdens Pink Screens nog meer kortfilmprogramma’s bijwonen. Ook ‘O Brasil Em Curtas’ (zondag 11 november om 15u in Cinema Nova) en ‘(S)Exquis’ (vrijdag 16 november om 21u30 in Cinema Nova) raden wij ten zeerste aan, maar check vooral het volledige programma via de website.

Coverfoto © 'Rebirth is Necessary' (Jenn Nkiru)

Speel mee en win een duoticket voor het kortfilmprogramma 'Queer Voices' tijdens Pink Screens (zaterdag 10 november om 17u in Cinema Nova).