Festival

Ongezien Kort #3

07/09/2019
Ongezien Kort breidt uit met films uit Japan, Portugal en Brazilië!
03.09.2019 Niels Putman

Voor de derde editie van het Antwerpse kortfilmfestival Ongezien Kort pakken organisatoren Alexander Derveaux en Ben Verrept voor het eerst uit met een selectie internationale kortfilms, én twee prijzen! Afspraak op zaterdag 7 september in Cinema Cartoon’s.

In het nationale luik richt het festival haar pijlen zowel op gevestigde makers, alsook enkele nieuwelingen in het vak. Zo komen 'Welp'-regisseur Jonas Govaerts en 'Baba Yega: The Movie'-maker Michael Van Ostade over hun kortfilms ‘Forever’ (13') en ‘Songs from the outside’ (28') vertellen.

Nieuwer werk komt er van Flo Van Deuren wiens ‘Bamboe’ (19') enkele maanden geleden nog te zien was in Cannes, aangevuld met ‘Warm coffee, cold brick’ van Bruce Stevens en ‘Ysbrant.17’ (30') van Roma Dhaen (lees hier meer over zijn film). Na de vertoning volgt een kort panelgesprek waarbij de twee generaties hun ervaringen delen.

Naast films van eigen bodem kan je aansluitend ook korte films uit Portugal, Brazilië, Iran en Japan ontdekken. Het publiek en de aanwezige jury bekronen elk één internationale kortfilm met een symbolische prijs. De winnaars worden de volgende dag online bekend gemaakt.

Meer informatie lees je op de website van het festival.

Coverfoto © Ongezien Kort

Speel mee en win een duoticket voor het nationale luik van Ongezien Kort, op zaterdag 7 september om 20u in Cinema Cartoon's!