Event

NOTE TO SELF

14/06/2022
Korte films van vrouwelijke makers die in hun werk aan zelfreflectie doen.
25.05.2022 Kortfilm.be-redactie

Op 14 juni is Kortfilm.be te gast bij Girls on Film in De Cinema in Antwerpen. Het programma NOTE TO SELF bestaat uit vier korte films van vrouwelijke makers die in hun werk aan zelfreflectie doen en daarin hun rol en identiteit binnen de maatschappij bevragen.

Girls on Film is een feministisch Antwerps filmcollectief dat vrouwen (en iedereen die zich identificeert als vrouw) voor en achter de camera centraal wilt zetten. Voor de vertoning in juni nodigt het collectief Kortfilm.be uit voor een gastprogramma. Ook Aulona Fetahaj komt langs voor een in- en kort uitleidend gesprek.

Op het programma onder meer 'La paresse' (7') uit 1986, Chantal Akermans bijdrage aan de anthologiefilm 'Seven Women, Seven Sins'. Een amusant portret van de regisseur die haar eigen luiheid tracht te overwinnen met een deadline: voor 12u opstaan, want “in order to make cinema, one must get out of bed”.

Met 'she asked me where i was from' (24') creëerde filmmaker Aulona Fetahaj aan de hand van digitale herinneringen een intieme getuigenis over haar dubbele identiteit als kind van Kosovaarse vluchtelingen in België. Na de vertoning gaan Kortfilm.be en Girls on Film in gesprek met Aulona Fetahaj, die met haar masterfilm aan Sint-Lukas een Wildcard won van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

 


'La paresse'

 

 

In 'After a Room' (21') onderzoekt filmmaker Naomi Pacifique hoe een lichaam zelfontdekking kan sturen voorbij seksuele of romantische representaties naar een specifieke en uiterst persoonlijke vorm van intimiteit. Het is de Belgische première van de film die in Locarno werd bekroond met de Swiss Silver Pardino.

Camila Kater ten slotte laat vijf vrouwen aan het woord in 'Flesh' (12') die zich ieder in een ander levensstadium bevinden. Ze delen hun ervaringen met hun lichaam en met hoe anderen hen waarnemen in een mixed-media geanimeerde documentaire.

De vertoning vindt plaats op dinsdag 14 juni om 20u15 in De Cinema in Antwerpen. Gecureerd door Bo Alfaro Decreton en Niels Putman. Meer info en tickets via www.destudio.com. RSVP'en via Facebook kan hier.
 

Coverfoto © 'After a Room' (Naomi Pacifique)