Event

The Next Door Belgian Neighbor

21/12/2021
Een kortfilmprogramma met Vlaamse en Waalse films, in samenwerking met Short Screens.
16.12.2021 Niels Putman

Ter gelegenheid van International Short Film Day (Le Jour le Plus Court) stelt Kortfilm.be een vertoning van Belgische films rond het thema "de Belg hiernaast" voor, in samenwerking met het Franstalige Short Screens. Afspraak op dinsdag 21 december om 19u30 in Cinéma Aventure in Brussel.

Op het programma: zes Vlaamse en Waalse kortfilms, een mix van fictie, animatie en documentaire. In 'Sprötch' (20') van Xavier Seron moet Tom voor hun 5-jarige zoontje zorgen terwijl zijn vriendin Flo naar het buitenland is. Hij vergeet de gitaarles, stormt met zijn auto de garage uit, met alle gevolgen van dien. Jonas Geirnaerts 'Flatlife' (11'), dat in 2004 de juryprijs kreeg in Cannes, delen vier personen dezelfde flat. Ze ondervinden altijd wel hinder van de activiteiten van de andere bewoners, welke handeling ze ook ondernemen.

In 'Eastpak' (15') van Jean-Benoit Ugeux komt Fouad terecht op een feestje waar iedereen zo vriendelijk is en iedereen nieuwsgierig naar hem is. De avond verloopt goed. Tot plots zijn tas verdwijnt. Het VAF Wildcardwinnende 'Heen en weer' (4') van Lisa Foster toont ons dan weer een dans over individuele ritmes die met elkaar samengaan, op andere momenten lijken te botsen of net niet met elkaar in contact komen.

De documentaire 'Suspension d'audience' (23') van Nina Marissiaux neemt ons mee naar een proces van assisen. Tijdens de pauze van de hoorzitting kunnen vijf mensen eindelijk vrijuit hun reacties uiten. In 'Nkosi Coiffure' (14') van Frederike Migom ten slotte tracht Eva te ontsnappen aan een ruzie met haar vriend. Ze vlucht naar een kapsalon in Matonge, de Brusselse Congolese buurt.

Meer informatie en tickets via www.cinema-aventure.be.

Coverfoto © 'Sprötch' (Xavier Seron)