Event

Match Cut

21/02/2022 tot 24/02/2022
Kortfilmmakers in dialoog. Een project van KASKcinema en Cinema RITCS, met de steun van het Alliantiefonds en in samenwerking met Kortfilm.be.
04.02.2022 Niels Putman

Hoewel het Belgische kortfilmlandschap rijk aan belofte is, vinden jonge makers van verschillende opleidingen nog te weinig de weg naar elkaar en diens inspiratiebronnen. Match-Cut brengt studenten van de filmopleidingen van KASK en RITCS samen in een poging te verbinden en de verbeeldingskracht te prikkelen.

Tijdens twee avonden gaan twee alumni van beide opleidingen in gesprek over hun werk, voedingsbodem en dromen voor de toekomst aan de hand van zelfgekozen filmfragmenten die hun eigen werk in kleine of grote mate hebben gekleurd. Vervolgens worden hun films vertoond en kan het publiek mee in gesprek gaan voor een avond aan kijk- en keuvelgenot.

De eerste avond vindt plaats op maandag 21 februari om 19u30 in Cinema RITCS en brengt Justine Cappelle en Karen Vazquez in gesprek over hun documentariefilms 'Over The Top' (2020) en 'Flor de mil colores' (2015).

KASKcinema dient enkele dagen later als gastvrouw voor de tweede editie op donderdag 24 februari. Julie Daems en Hyun Lories contextualiseren dan hun afstudeerfilms 'L’indigotier' (2020) en 'Versailles' (2020).

Vergezel deze boeiende staalkaart van aanstormend talent en verken mee enkele minder geziene hoeken van het kortfilmlandschap. Moderatie door Joris Hessels en Meltse van Coillie. Reserveren kan via www.kaskcinema.be en www.ritcs.be.

Een project van KASKcinema en Cinema RITCS, met de steun van het Alliantiefonds en in samenwerking met Kortfilm.be.

Graphics © Joke Van den Hof & Tom Van Keer