Event

La Fête du Court / Feest van de Korte Film

21/03/2022
Voor het eerst slaan Belgische kortfilmorganisaties aan beide kanten van de taalgrens de handen in elkaar om de korte film te vieren.
05.03.2022 Niels Putman

Van 16 tot 22 maart wordt in heel Europa het feest van de korte film gevierd. Ter gelegenheid daarvan slaan Agence belge du court métrage, Dalton Distribution, Short Screens en Kortfilm.be voor de allereerste keer de handen in elkaar.

Vieren doen ze met een kortfilmprogramma op maandag 21 maart om 19u30 in Cinema Aventure: een bonte selectie bekroonde Belgische kortfilms - dat is een mix van Vlaamse, Waalse én Brusselse films - toegankelijk voor het brede publiek.

Op het programma staan zes films, waaronder het met een Magritte bekroonde ‘Mother’s’ (22’) van Hippolyte Leibovici en ‘Avec Thelma’ (14’) van het regieduo Ann Sirot en Raphaël Balboni. Aangevuld met straffe animatie van Jeanne Boukraa (‘Dans la joie et la bonne humeur’) en Jasmine Elsen (‘Kastaars’, met een Ensor gelauwerd in 2017), en de geestige fictiefilms ‘Binge Loving’ (22’) van Thomas Deknop en ‘Sur Elise’ (6’) van Stefano Ridolfi.

Achteraf gaat Kortfilm.be met de aanwezige filmmakers in gesprek. Het volledige programma vind je hier.

De vertoning ‘La Fête du Court / Feest van de Korte Film’ is een samenwerking van Dalton Distribution, Agence belge du court-métrage, Short Screens, Kortfilm.be en Cinema Aventure.

Coverfoto © 'Dans la joie et la bonne humeur' (Jeanne Boukraa)