TV

Kortfilmfestival Leuven On Tour

22/05/2020
De Kortfilmfestival On Tour-compilaties zijn vanaf 22 mei te zien in Premium VOD en bestaan telkens uit vijf Belgische kortfilms, goed voor een totale duurtijd van ongeveer anderhalf uur.
21.05.2020 Niels Putman

Het Kortfilmfestival Leuven maakt op het einde van het jaar traditiegetrouw een round-up van de beste, meest verrassende en meer besproken kortfilms uit alle hoeken van de wereld. Op vraag van Dalton Distribution stelde het festival twee compilaties samen met prijswinnaars en publiekslievelingen: Kortfilmfestival on tour.

Kortfilmfestival Leuven is dé plek bij uitstek om nieuw Vlaams filmtalent, voor en achter de camera te ontdekken. Dalton Distribution pikt een aantal van die kortfilms op voor zijn catalogus en brengt die later uit op DVD, VOD, TV en, wanneer die terug opengaan, in de cinemazalen. De Kortfilmfestival On Tour-compilaties bestaan ieder uit vijf kortfilms.

In de eerste selectie vinden we onder meer 'Da Yie' van Anthony Nti, 'Holiday' van Michiel Dhont en 'Gyre' van Charlotte Lybaert terug. In het ander kluitje vallen vooral het Oscargenomineerde 'Une Soeur' van Delphine Girard en 'Melanie' van Jacinta Agten op.

Kortfilmfestival on Tour 1 & 2 zijn vanaf 22 mei 2020 te zien in Premium VOD op ZED vanuit je zetel, Cinema bij je thuis, Proximus en UniversCiné.

Coverfoto © 'Holiday' (Michiel Dhont)