Festival

Kortfilmfestival Leuven 2021

03/12/2021 tot 10/12/2021
De 27e editie van het Oscar-, BAFTA- en EFA-qualifying kortfilmfestival.

Tags

03.12.2021 Niels Putman

Ook al moet het naborrelen iets korter: de 27e editie van Kortfilmfestival Leuven gaat, gelukkig maar, door. Wegens verbouwingen niet in het STUK, wél in Cinema ZED Vesalius, van 3 tot 10 december.

Wie vertrouwd is met het festival weet waar zich aan te verwachten. Een Vlaamse en stevige Europese competitie, gastprogramma’s van Humo, Canvas en SABAM, films voor kinderen en experimentele en animatiefilms van over de hele wereld. Ook gerenommeerde makers zoals Pedro Almodóvar en Wes Anderson vind je op het programma terug, aangevuld met een focus op acteur-scenarist Tijmen Govaerts, een reeks Ierse films en Oscar en European Film Awards highlights.

Wat is er dan nieuw? Het luik Vlaamse documentaire werd verdubbeld en de prijzenwinnaars van vorig jaar, die door de 100% online editie toen niet in een echte cinemazaal werden vertoond, krijgen een herneming. Het experimentele Labo-luik, toch vaak één van de interessante selecties, is iets korter, maar maakt wel plaats voor Lounge: Short Media dat aandacht schenkt voor digitale kunst.

Wie niet weet waar te beginnen, is zeer welkom op de Kortfilm.be-avond op vrijdag 10 december om 20u. Al voor de vijftiende keer op rij selecteert onze redactie een ‘best of’ van het festival: een goede mix tussen genres, stijlen en nationaliteiten.

Kortfilmfestival Leuven vindt van 3 tot 10 december plaats in Cinema ZED Vesalius in Leuven. Raadpleeg het volledige programma via www.kortfilmfestival.be.

Coverfoto © Kortfilmfestival Leuven