Event

Kortfilm.be-avond 2015

04/12/2015
'Best of' van het Kortfilmfestival Leuven 2015.
01.12.2016 Niels Putman

Naar goede gewoonte hebben we met onze redactie het uitgebreide IKL-programma van dit jaar reeds van A tot Z gescreend. Daaruit kiezen wij de zes beste, opvallendste, meest intrigerende korte meesterwerkjes. Die vertonen we na elkaar tijdens de (gratis!) Kortfilm.be-avond, dit jaar op vrijdag 4 december. Nog steeds in het hartje van Leuven.

Niet alleen kunnen we op die manier onze "best of" van het festival vertonen in een échte filmzaal, die geurt naar échte cinema en waar de stoeltjes na anderhalfuur écht op je zenuwen gaan werken, maar bovendien nodigen we de filmmakers & hun cast uit voor een korte tête-à-tête over hun werk.

De tickets zijn zoals gewoonlijk gratis, maar beperkt! Dus wees er als de kippen bij en reserveer uw plaatsje door te mailen naar info@kortfilm.be en uw naam + aantal gasten te vermelden.

 

Line-up

'Malaguti Phantom' (8') is een doldwaze Hollandse film middenin het marginale motormilieu. Alleen al het kleurenpalet bezorgt ons vlinders. Wes Anderson voor gabbers.

Met zijn vorige kortfilm 'Get Ripped' won Leonardo de Grote Juryprijs op Outfest in Los Angeles. Nu bevestigt hij opnieuw zijn status als talent-to-watch met dit straffe psychologisch drama over tennissende tienermeisjes. De vertoning van 'Umpire' wordt bijgewoond door cast en regisseur.

In Levi Stoops' 'D: 729' (4') voelt een eenzame astronaut zich seksueel aangetrokken tot zijn tandenborstel. Beetje 'The Martian', maar dan sketchy, hilarisch en vooral zonder Matt Damon.

Het meesterlijke Noorse 'Yes We Love' (15') schetst in een vierluik de jaarlijkse Noorse Grondwetviering. Kurkdroge, Scandinavische humor. Heerlijk absurd en tegelijk pijnlijk naturalistisch. Goed voor een Speciale Vermelding in Cannes.

'Drôle d'Oiseau' (14') is een portret van een manisch depressieve vader, verteld door de ogen van zijn dochtertje. Een mix van kinderlijke fantasie en hedendaags realisme. Een terechte publiekslieveling, die regisseur Anouk Fortunier een VAF Wildcard opleverde.

Tot slot een meesterwerk. Veel lof voor de nieuwste worp van de grote Amerikaan Hertzfeldt. 'World of Tomorrow' (17') geanimeerde sci-fi prent die doet mijmeren, lachen en veel meer.

Coverfoto © 'World of Tomorrow' (Don Hertzfeldt)