Event

Korean Film Festival Brussels: Korean Shorts

07/11/2019
Zes Koreaanse kortfilms, waaronder twee keer Park Chan-wook!
29.10.2019 Niels Putman

Tijdens de zevende editie van het Korean Film Festival in Brussel worden ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Koreaanse cinema tien dagen lang in totaal achttien films getoond. De verscheidenheid is groot: drama, actie, thriller, animatie en uiteraard ook kortfilms  bekijk hier een trailer van het programma.

Op 7 november kan je om 19u in Cinema Galeries terecht voor zes korte Koreaanse films die de grote diversiteit van de Koreaanse cinema vertegenwoordigen. Het programma opent met ‘Judgement’ (26’) van Park Chan-wook, één van de eerste films van de ‘Oldboy’-regisseur waarin hij een ramp uit 1995 belicht in Seoul kwamen vijfhonderd mensen om het leven toen een departement van een winkelcentrum in elkaar stortte  en daarmee het kapitalisme op de korrel neemt.

In de documentaire ‘Haenyeo: women of the sea’ (12’) volgen we de 82-jarige Chuwar Park die nog steeds als Haenyeo-duikster actief is. Haenyeo zijn vrouwelijke duikers van het eiland Jeju die al eeuwenlang zeevruchten opvissen zonder gebruik te maken van duikuitrusting. Dit stukje matriarchale cultuur is haast ongewijzigd gebleven sinds de 19e eeuw.

 


'Day Trip'

 

De korte fictiefilm ‘Bargain’ (14’) is het debuut van de jonge regisseur Lee Chung-hyun en wordt gevolgd door het knap geanimeerde ‘The Life’ (7’) van Ryu Jin Ho en de experimentele documentaire ‘Sawol’ (14’).

Park Chan-wook mag het programma ook afsluiten. Samen met Park Chan-kyong won hij de Gouden Beer in Berlijn voor de korte film ‘Night Fishing’, de allereerste kortfilm die volledig gedraaid was op een iPhone. Deze film wordt niet vertoond, wel hun volgende samenwerking: ‘Day Trip’ (19’).

Meer informatie over het festival vind je hier, en over het kortfilmprogramma hier.

Coverfoto © 'Haenyeo: women of the sea'

Speel mee en win een duoticket voor dit kortfilmprogramma.