Event

Herzien Kort

14/09/2018
Een speciale kortfilmavond met een programma van drie kortfilms van ervaren filmmakers en drie kortfilms van jong opkomend talent.
11.09.2018 Niels Putman

Ter ere van de 40e verjaardag van de Antwerpse stadsbioscoop Cartoon's organiseert kortfilmfestival Ongezien Kort een bijzondere kortfilmavond. Drie kortfilms van ondertussen gevestigde regisseurs worden naast drie films gelegd van beginnend, opkomend talent. Ongezien Kort gaat daarna met de makers in gesprek.

Sinds twee jaar organiseert Ongezien Kort een kortfilmfestival in samenwerking met Cinema Cartoon's. Hun focus ligt op filmwerk dat elders nog geen kans kreeg, maar dat dat volgens de curatoren van het festival wel verdient. Op die manier hopen ze de makers een duwtje in de rug te geven en terwijl ook het gebrek aan een volwaardig Antwerps kortfilmfestival in te vullen.

Tijdens deze speciale editie van Ongezien Kort - voor de gelegenheid omgedoopt tot Herzien Kort - worden 'Bad Hunter' (Sahim Omar Kalifa), 'Het Bijzondere Leven van Rocky de Vlaeminck' (Kevin Meul) en 'Houses With Small Windows' (Bülent Öztürk) vertoond, naast nieuw(er) werk van Elke Vanoost ('Croisé'), Dimitri Sterkens ('On Attend') en Daan Janssens ('Dubito').

Een knappe verzameling kortfilms die samen goed zijn voor een indrukwekkend palmares: waaronder onder meer de prijs voor Beste Europese Kortfilm in Venetië ('Houses With Small Windows'), een Juryprijs op Film Fest Gent ('Croisé'), een publieksprijs op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven ('Het Bijzondere Leven van Rocky de Vlaeminck') en meerdere Ensors ('Houses With Small Windows', 'On Attend').

Het programma wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseurs over filmmaken vroeger en nu, over verwachtingen, over tegenslagen en over dromen. Wat komt er bij het maken van een film allemaal kijken, wat waren de achterliggende ideeën en hoe zet je bijvoorbeeld de stap naar een langspeelfilm?

In aanwezigheid van Sahim Omar Kalifa, Kevin Meul, Elke Vanoost, Dimitri Sterkens en Daan Janssens. Het nagesprek wordt gemodereerd door Jimmy Van der Velde.

Coverfoto © Cinema Cartoon's