Festival

Go Short 2021

08/04/2021 tot 25/04/2021
Onder meer de Belgische kortfilms 'Kom hier', 'Mosaic' en 'My Uncle Tudor' maken deel uit van de verschillende competities.
07.04.2021 Niels Putman

Het grootste kortfilmfestival van Nederland nodigt elk jaar ook een mooi aantal Belgische kortfilms uit. Dit jaar maakt het Nijmeegse Go Short bovendien ook deel uit van This Is Short, een samenwerking met Kurzfilmtage Oberhausen, Vienna Shorts en het Poolse Short Waves, waardoor je festivalpas toegang biedt tot niet één maar vier kortfilmfestivals.

Binnen de Nederlandse competitie duikt de KASK-afstudeerfilm ‘Kom hier’ van Marieke Elzerman op. Hoofdrolspeler Loes Swaenepoel won voor haar prestatie in de film al de prijs voor Beste Actrice tijdens Kortfilmfestival Leuven. De film neemt het onder meer op tegen ‘Marlon Brando’, dat in Leuven dubbel werd bekroond.

Een andere Belgische studentenfilm is ‘Between us’ van Simon van der Zande, die dingt mee binnen de internationale Studentencompetitie van het festival. Ook het ondertussen met een Gouden Beer bekroonde ‘My Uncle Tudor’ van Olga Lucovnicova werd daarvoor uitgenodigd.

 


'Kom hier'

 

Binnen de Europese competitie duiken de animatiefilms ‘Mosaic’ van Imge & Sine Özbilge en ‘De Passant’ van Pieter Coudyzer op. Ook de Belgische co-productie documentaires ‘This day won’t last’ en ‘Nenad’ maken deel uit van de uitgebreide competitie met maar liefst 46 kortfilms in totaal.

De 13e editie van Go Short vindt plaats van 8 tot en met 25 april.

Coverfoto © Go Short 2021