Festival

Film Fest Gent 2021

12/10/2021 tot 23/10/2021
Tickets te winnen voor de Belgische Studentenkortfilmcompetitie en de Internationale Kortfilmcompetitie!
29.09.2021 Niels Putman

Na een sobere editie vorig jaar, belooft het grootste filmfeest van Vlaanderen (en België) er dit jaar opnieuw honderd procent te staan. Tussen de vele en veelbelovende langspeelfilms ook een uiterst verzorgde selectie kortfilms.

Tijdens de 48e editie van Film Fest Gent dingen negen jonge filmmakers mee naar de twee hoofdprijzen binnen de Belgische Studentenkortfilmcompetitie: KASK-alumni Wannes Vanspauwen (‘De dag die wit was’), Jolke Van Aerde (‘Komm, süßer Tod’), Jules Mathôt ('Night by Night'), Anne Verbeure ('Rode reus') & Mattias Bavré ('Z bratem'); RITCS'er Lennert Madou (met zijn bachelorfilm 'High Jump'); de INSAS-masters Théo Degen ('L'enfant salamandre', winnaar van de Eerste Prijs binnen de Cinéfondation studentencompetitie in Cannes) & Zoé Brichau ('Lupus'); en Aulona Fetahaj met haar masterfilm aan LUCA: Sint-Lukas ('passé imparfait').

In samenwerking met Film Fest Gent en in de aanloop naar het festival, voelt Kortfilm.be bovengenoemde jonge makers aan de tand. Alle gesprekken vind je terug op onze YouTube-pagina.

 

   

 

Ook binnen het luik met internationale kortfilms is er plaats voor drie Belgische films, met de wereldpremière van 'L'homme inconnu'  van Anthony Schatteman en 'Traverser' van Magali Coremans. Ook Gouden Beer-winnaar ‘My Uncle Tudor’ (20') van Olga Lucovnicova wordt er vertoond. Op zaterdag 16 oktober gaat Kortfilm.be-redacteur Bo Alfaro Decreton in gesprek met Coremans, Schatteman en Lucovnicova.

Bovendien licht het festival ook de Griekse filmmaker Jacqueline Lentzou uit, die al jaren hoge ogen gooit met bekroonde kortfilms zoals ‘Hector Malot: The Last Day of the Year’, ‘Hiwa’ en ‘The End of Suffering (A Proposal). De jonge regisseuse zetelt tegelijk in de kortfilmjury van het festival, samen met de Belgische filmmaker Meltse Van Coillie ('Zonder meer', 'elephantfish') en de Portugees Pedro Peralta (die vorig jaar in de prijzen viel tijdens het festival met zijn kortfilm 'Perpetual Night').

Film Fest Gent vindt plaats van 12—23 oktober. Tickets voor de Belgische Studentenkortfilmcompetitie en de Internationale Kortfilmcompetitie kan je winnen via de knop bovenaan deze pagina. Het volledige programma ontdek je via www.filmfestival.be.

Coverfoto © Film Fest Gent

Speel mee en win een ticket voor de Belgische Studentenkortfilmcompetitie (17.10 om 14u in Kinepolis Gent) of de Internationale Kortfilmcompetitie (Programma 1 op 15.10 om 20u, Programma 2 op 16.10 om 14u30, Programma 3 op 16.10 om 20u in Kinepolis Gent) tijdens Film Fest Gent. Winnaars krijgen op 11 oktober ten laatste een seintje.