Event

FFO Night #1

19/06/2021
Een kortfilmcompetitie overdag, 's avonds de première van het langspeeldebuut van Anouk Fortunier. Win een duoticket!
02.06.2021 Niels Putman

De allereerste FFO Night pakt uit met een competitie van zeven Vlaamse kortfilms én de premiere van Anouk Fortuniers ('Drôle d'oiseau') langspeeldebuut 'Mijn vader is een saucisse'. Afspraak op 19 juni in Kinepolis Oostende.

Sinds 2018 organiseert Filmfestival Oostende jaarlijks een kortfilmcompetitie. Een exclusieve selectie van korte films, die normaal in première zouden gaan tijdens onze eerste wintereditie in januari, maakt nu deel uit van het nieuwe concept FFO Nights: het filmfestival gespreid doorheen het jaar. Zo kan het festival van de Vlaamse film de korte films alsnog de fysieke première bieden die ze verdienen.

De selectie bestaat uit de twee documentaires 'Over the top' (Justine Cappelle) en 'Les racines de l'eau' (Sarah Lederman), de fictiefilms 'Everything will be fine' (Joachim Dejonghe), 'Orphans of the city' (Bülent Öztürk) en 'DIEKAT' (Michiel Venmans) en de twee animatieprojecten 'Dry sea' (Bart Bossaert & Yves Bex) en 'Pilar' (Yngwie Boley, J.J. Epping, Diana van Houten).

De filmmakers zullen niet enkel de exclusieve première van hun film beleven maar maken ook kans op tal van prijzen waaronder een geldprijs die maar liefst €2.500 bedraagt. Er staat bovendien telkens één van de geselecteerde korte films geprogrammeerd in het voorprogramma van de langspeelfilms doorheen deze FFO Night op 19 juni. De jury van de kortfilmcompetitie bestaat uit Cecilia Verheyden, Emilie De Roo en Angelo Tijssens.

Coverfoto © 'Orphans of the city' (Bülent Öztürk)

Speel mee en win een duoticket voor de kortfilmcompetitie op zaterdag 19 juni om 13u30 in Kinepolis Oostende. De winnaars worden op dinsdag 15 juni bekendgemaakt en rechtstreeks gecontacteerd.