Event

Double bill: 'Oh Willy...' & 'Ce magnifique gâteau!'

07/09/2019
Ben Tesseur van Beast Animation leidt animatietoppers 'Oh Willy...' & 'Ce Magnifique Gâteau!' in.
06.09.2019 Niels Putman

De Cinema in Antwerpen pakt op zaterdag 7 september uit met een prachtige double bill: twee stop-motion kortfilms van het koningspaar van de Vlaamse animatiewereld Emma De Swaef & Marc James Roels.

Zo schrijft De Cinema: "'Oh Willy…' en 'Ce magnifique gâteau!' benaderen gelaagde verhalen met een zachtheid die juist het pijnlijke ervan in de verf zet.  'Oh Willy…', één van de meest gelauwerde Vlaamse films ooit, vertelt het verhaal van een man die na de dood van zijn moeder, een bejaarde nudiste, als enige geklede bezoeker rondloopt op een naturistenkamp. 'Ce Magnifique Gâteau!' vertrekt vanuit een citaat van Leopold II over de koloniale verdeling van het Afrikaanse continent, om de “decadente uitspattingen in de tropen” weer te geven."

Aan 'Oh Willy...' werd drie jaar lang gewerkt, 'Ce magnifique gâteau!' vroeg om bijna twee keer die productietijd. De noeste arbeid van makers De Swaef & Roels resulteerde in beide gevallen in creatieve, originele en bijzonder verrassende meesterwerkjes. Met hun laatste film bewijst het duo bovendien dat er over ons koloniaal verleden gepraat kan worden, zonder daarbij een verstikkende moraal te hanteren.

Beide films worden ingeleid door Ben Tesseur van Beast Animation die bij beide projecten nauw betrokken was.

Op zaterdag 7 september, om 20u in De Cinema (Antwerpen).

Coverfoto © 'Ce magnifique gâteau!' (Emma De Swaef & Marc James Roels)