Event

'The Best Of Kortfilm.be' tijdens Filem'On (9+)

27/10/2018
Voor het tweede jaar op rij presenteren we een 'best of' van het Filem'On Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek: de beste kortfilms van het volledige festival.
23.10.2018 Niels Putman

Het Filem’On Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek is toe aan haar twaalfde editie. Met meer dan honderddertig films kan je er tien dagen lang terecht voor familie- & kinderfilms in alle genres en formaten, voor een publiek van 2 tot 16 jaar.

Deze editie maakt het festival naar eigen zeggen ruimte voor woorden: de rode draad doorheen hun selectie analoge, digitale en virtuele filmworkshops, filmklassiekers en visuele performances. Op zaterdag 27 oktober vertoont Kortfilm.be een 'best of' van het festival: de heerlijkste kortfilms voor jong & oud.

Op het programma staan:

'The Good Mother' (Sarah Clift, 6')
Volg één Mexicaanse moeder op haar persoonlijke tocht door het politieke landschap (Turmp is actueel) op zoek naar de beste pinata voor haar jarig zoontje. Dit is de debuutfilm van de Britse Clifton die met de film wereldwijd awards won.

'Fruits of Clouds' (Katerina Karhánková, 10')
Diep in het woud leven de Furry's. Dit zijn kleine pluizige wezens die niet te veel risico's willen nemen en onder de grond leven. Tot er op een dag één Furry de nacht in gaat, met een lampje. Een soms griezelige kinderfilm zonder woorden, maar vol spanning en emotie. Deze Tjechische kortfilm ging in wereldpremière op het prestigieuze Annecy International Animation Film Festival.

 


'Cat Days' (Jon Frickey)

 

'Luister' (Astrid Bussink, 15')
In Nederland bestaat er al jaren een kindertelefoon: een nummer waar kinderen naar kunnen bellen om te praten over hun problemen. Deze documentaire van Astrid Bussink laat de meest frappante en verrassende gesprekken horen. Soms grappig, soms hartverscheurend. Deze docu won op het IDFA de 'Special Jury Award for Children's Documentary' in 2018. Kijk hier een trailer van de film.

'Cat Days' (Jon Frickey, 11')
Een Japans kindje, Jiro, is ziek. Hij wordt door zijn ouders naar de dokter gebracht. Gelukkig scheelt er niets ernstigs, maar niets zal nog ooit hetzelfde zijn voor de kleine jongen. Hij denkt dat hij een kat is, tot hij in het woud een vogeltje ziet en er een echte kat opduikt. Deze Japanse film ging in wereldpremière op de Berlinale van 2018. Kijk hier een trailer van de film.

'Bog Hole' (Torfinn Iversen, 13')
Jenny gaat met haar vriendin Ingrid en haar vader op vakantie in de Noorse wildernis. Als één van de meisjes in een moddergat valt, moet de vader hulp gaan zoeken. De meisjes moeten hun problemen even aan de kant zetten. Een ontroerende Noorse film.

De vertoning gaat door in Cinema Aventure (Centrumgalerij 57, Brussel) op zaterdag 27 oktober om 14u.

Coverfoto © 'Luister' (Astrid Bussink)
Synopssisen © Filem'on