Event

De Beste Kortfilms van Kortfilmfestival Leuven 2018

29/04/2019
Een programma van zes kortfilms die tijdens Kortfilmfestival Leuven 2018 het grote publiek wisten te bekoren.

Tags

16.04.2019 Niels Putman

Tijdens Kortfilmfestival Leuven in december maakte een delegatie jonge regisseurs opnieuw indruk op het publiek. De organisatie achter het festival presenteert eind deze maand een staalkaart van de beste kortfilms van het festival, gekozen door het publiek, pers & jury.

Op het programma staan onder meer de Juryprijs voor Beste Kortfilm ('Pathetiek' van Yahya Terryn) en de Publieksprijs, 'Provence' van Kato De Boeck, dat tijdens de prijsuitreiking van het festival ook met de Debuutprijs, de Persprijs én een eervolle vermelding voor Beste Acteerprestatie ging lopen.

 


'Botvieren'

 

Zeker ook niet te missen die avond zijn 'Meli Melo' van Julian Wolf, goed voor een speciale vermelding van het Vlaams Audiovisueel Fonds, én 'Botvieren' van Elise Eetesonne, een animatiefilm waarin de regisseuse op een erg korte tijd een zeer pakkend en ook geweldig relevant verhaal over mentale gezondheid vertelt.

Het programma sluit af met de weergaloze publieksfavoriet 'Vihta' dat niet alleen op het festival in Leuven met de Publieksprijs ging lopen, maar ook langs tal van andere festivals over de hele wereld tourde en daar menig harten kon bekoren.

Op 29 april om 19u45 in Cinema ZED. In aanwezigheid van regisseurs Kato De Boek, Eline Eetesonne, Julian Wolf, Yahya Terryn & Niels Sabbe.

Coverfoto © 'Meli Melo' (Julian Wolf)

Speel mee en win een duoticket voor deze vertoning.