Festival

CUT TO: GENT #4

11/09/2021
Het Gentse kortfilmfestival van, voor en door jongeren en jonge makers licht opkomend filmtalent uit.
18.08.2021 Niels Putman

De vierde editie van CUT TO: GENT — het kortfilmfestival van, voor en door jongeren en jonge makers — toont dit jaar 20 kortfilms op zaterdag 11 september in Sphinx Cinema.

Het jonge festival heeft een duidelijk doel voor ogen: jonge filmtalenten ontdekken, promoten en zien groeien. Budget, techniek en/of genre zijn van geen belang: de beste kortfilms van regisseurs onder de dertig jaar worden uitgelicht. Uit niet minder dan 380 inzendingen werden dit jaar twintig korte films geselecteerd — goed voor drie wereld- en zeven Belgische premières. Tien films dingen mee naar drie prijzen. Een jury oordeelt.

In competitie worden onder meer het VAF Wildcardwinnende 'Flora' van Mischa Dols, 'Les racines de l'eau' (goed voor Beste Kortfilm in Oostende) en het innemende drag queen portret 'Mother's' van Hippolyte Leibovici vertoond. Ook de prachtige KASK-films 'L'Indigotier' van Julie Daems, 'Environs' van Bas Verbruggen en 'Three Women' van Alisa Karo maken kans. Werk van Wouter Klinkenberg, Anton Cla, Zaur Kourazov en Jade Debeugny vervolledigt het competitieluik.
 


'L'indigotier'

 

Een reeks Travelling Shorts worden buiten competitie getoond, met Film Fest Gent-winnaar van vorig jaar 'Tussen de bijen en de tarbot' als paradepaardje. Het luik Ghentian Shorts maakt het programma compleet, met onder meer 'Nest' van Matthee van Holderbeke, 'Stemmen in bloei' van Anke merckx en 'Het eindeloos verlangen van Bird Murray' van Anne Verbeure.

Het volledige programma ontdek je via de website van CUT TO: GENT. Tickets kosten €8 (standaard) of €6 (reductie). Een dagpas (€20) geeft je toegang tot het volledige festival.

Coverfoto © CUT TO: GENT