Festival

Courts Mais Trash 2021

21/04/2021 tot 28/04/2021
Acht dagen lang wereldwijd online!

Line up

20.04.2021 Niels Putman

Voor de allereerste keer duikt het onafhankelijke Brusselse kortfilmfestival Courts Mais Trash jouw woonkamer binnen. Van 21 tot en met 28 april gaat de 16e editie van het festival digitaal: maar liefst tachtig kortfilms zijn dan wereldwijd online beschikbaar.

Courts Mais Trash is ontstaan vanuit de noodzaak een leemte op te vullen; er zijn te weinig podia voor onafhankelijke kortfilms die conservatieve ideeën rond cinema links laten liggen. Het festival biedt daarom een allegaartje van minder evidente korte films aan — trash in de betekenis van choquerend, alternatief, politiek, goedkoop — van experimenteel tot animatie, van videoclips tot documentaires. "On the cusp of cutting edge and stimulating to the spectators interests", aldus de programmatoren.
 

 

In de nationale competitie dingen acht kortfilms mee, waaronder het VAF Wildcardwinnende 'Flora' van Mischa Dols en ook 'Bos' van Steffen Geypens. De internationale competitie wordt verdeeld over drie luiken, met films uit onder meer de Verenigde Staten, Canada, Denemarken en Rusland. De geanimeerde videoclip 'Grand Soleil — Réalité' van Bruno Tondeur ('Sous le cartilage des côtes') maakt deel uit van het Animé Mais Trash-programma.

Ontdek er alles over via courtsmaistrash.net.

Coverfoto © Courts Mais Trash