Festival

Breedbeeld Online Kortfilmfestival

06/04/2020 tot 06/06/2020
Elke week een nieuwe lading kortfilms uit de selectie van ons BREEDBEELD Kortfilmfestival 2019.

Tags

07.04.2020 Niels Putman

Tijdens de lockdown krijgt het BREEDBEELD Kortfilmfestival 2019 een online vervolg: elke week zet het platform een vijftal kortfilms online. Het publiek kan stemmen op haar favoriet.

In de eerste week is dat onder meer Nelson Polfliets 'In The Palace': zijn afstudeerfilm die "na festivalfavoriet ‘Stacey and the Alien’ (2016) — een geslaagde potpourri van slapstick, musical, kitsch, horror en sci-fi — meer uitgepuurd en minder in the face is", maar "gelukkig wel minstens even absurd, humoristisch en gestileerd."

Met Polfliet gingen we in gesprek toen de film geselecteerd werd voor het Kortfilmfestival Leuven 2018, waar hoofdrolspeelster Willeke Van Ammelrooy bekroond werd met de prijs voor Beste Actrice.

 


'In The Palace'

 

Ook het met een Wildcard-bekroonde 'Waithood' van Louisiana Mees kan je tijdelijk online bekijken. Daarin volgt Mees vijf jonge, Griekse twintigers die op de drempel van volwassenheid staan. Ze "injecteert haar film met een politieke dimensie zonder toe te geven aan woede of verslagenheid," schreven we daar eerder al over. Louisiana verklaarde dat ze een "film wou maken die in een bestaande realiteit stond" — het volledige interview met haar lees je hier.

Grijp nu het nog kan ook zeker de kans om 'Mars, Oman' van Vanessa Del Campo te bekijken — een film die ze zelf schreef, regisseerde, monteerde én filmde, en waarin ze "grote levensvragen oproept".

Het volledige programma van de eerste week BREEDBEELD Online Kortfilmfestival vind je hier. Stemmen op je favoriet doe je onderaan de pagina.

Coverfoto © BREEDBEELD