TV

Best of Kortfilmfestival Leuven, deel 2

19/03/2021
Te bekijken via Premium VOD.

Tags

16.03.2021 Niels Putman

Kortfilmfestival Leuven en Dalton Distribution slaan ook dit jaar de handen in elkaar voor een compilatie van elf kortfilms, een best of van het afgelopen festival. In twee delen te bekijken via Premium VOD op Zed vanuit je zetel, Cinema bij je thuis, Proximus Pickx en Sooner. Het eerste deel ging vorige maand in premiere.

Het tweede deel is vanaf 19 maart beschikbaar. Onder meer 'So we live' van Rand Abou Fakher maakt deel uit van het programma. Fakhers film ging in 2020 tijdens de Berlinale in premiere en won op het recentste kortfilmfestival in Leuven de juryprijs, goed voor een plekje op de longlist van de Oscars. Lees hier een interview met de filmmaker.

Ammen Simpson Ogedenbe's autobiografische 'Wildflowers - The Children of Never' en 'Beau Monde' van Hans Vannetelbosch, respectievelijk goed voor de prijs voor Beste Debuut en de publieksprijs tijdens het kortfilmfestival, staan ook in het lijstje. 'White Goldfish' van de broers Roosens en 'Alive', de enige niet-Belgische kortfilm hier, vervolledigen de line-up.

Coverfoto © ‘White Goldfish’ (Jan & Raf Roosens)