Festival

Anima 2021

12/02/2021 tot 21/02/2021
De 40e editie van het grootste animatiefilmfestival van ons land gaat noodgedwongen integraal online door.

Tags

04.02.2021 Niels Putman

Anima, het internationaal festival van de animatiefilm in Brussel, gaat dit jaar 100% online door, van 12 tot 21 februari. De 40e editie heeft niet minder dan 250 films in de aanbieding, waaronder exclusieve langspeelfilms en vooral ook kortfilms in overvloed.

Het festival heeft zoals altijd veel aandacht voor werk van eigen bodem. Uit de 118 ingezonden Belgische kortfilms, koos het selectieteam 37 favorieten, te zien in de vier programma’s Dit is Belgisch. Zowel grote vaderlandse studio’s als studenten zijn daar vertegenwoordigd. Het Ensor-genomineerde ‘Dry Sea’ en ‘Mosaic’ zijn er te zien, naast onder meer ook ‘Easter Eggs’ en ‘Monachopsis’.

Binnen de studentenselectie werden afstudeerfilms geselecteerd uit KASK (‘Ego Echo’, ‘Tussen de bijen en de tarbot’, ‘Would you please?’), Sint-Lukas Brussel (‘Sorry, I don’t understand’) en het oververtegenwoordigde La Cambre (‘Amours libres’, ‘Papa Zaza’, ‘Scaphoide et métacarpes’, ‘La cerise sur le gateau’, ‘Un kilomètre à pied’ en ‘Les aventures de Bao’). Ter gelegenheid van deze feesteditie zet ook het industry-luik Futuranima de Belgische animatiefilm in de kijker.

 


'Genius Loci' © Adrien Merigeau

 

Internationaal

Het strafste werk komt misschien wel uit het buitenland, moeten we toegeven. Vergeet daarom zeker niet de Best of Shorts-programma’s te checken, waarin de allerbeste internationale korte animatiefilms zitten verzameld. Het voor een European Film Award genomineerde ‘Genius Loci’ is een klein meesterwerk met ook Belgische inbreng, maar ook ‘Filles bleues, peur blanche’ en de nieuwe film van ‘The Burden’-regisseur Niki Lindroth Von Bahr verrassen. Videoclips, korte documentairefilms en kinderfilms krijgn een apart luik, en de Animeernacht mixt nationaal en internationaal werk.

De volledige filmcatalogus is enkel te bekijken op het Belgische grondgebied. Voor €18 heb je een Film Pass beet. Bekijk het volledige programma en de tarieven via www.anima.be.

Coverfoto © Anima (Official Trailer)

Speel mee en win een Film Pass voor het volledige Best Of Shorts-programma. De winnaars worden op donderdag 11 februari gecontacteerd.